anakin napisał(a):SebastianM napisał(a):Ticija Luka także wydaje się być ok. Przechodziliśmy tylko, ale widziałem, że jest żwirek i natryski .
Na TL zamontowali natryski?
ELIMAR napisał(a):SebastianM napisał(a):Spokojnie pojedziemy, bez obawy. Owszem ogniska choroby pojawiają się, ale są punktowe. Przy okazji pytanie odnośnie jakiegoś rejsu dookoła Brać. Czy z Povlji można się na takowy załapać?
Z Povlji nie ma takowych atrakcji.
Co najwyżej możesz wynająć łódkę i sam popłynąć.
Zapytaj o to w wypożyczalni "pływadełek " w Sumartinie albo w Bol
SebastianM napisał(a):ELIMAR napisał(a):SebastianM napisał(a):Spokojnie pojedziemy, bez obawy. Owszem ogniska choroby pojawiają się, ale są punktowe. Przy okazji pytanie odnośnie jakiegoś rejsu dookoła Brać. Czy z Povlji można się na takowy załapać?
Z Povlji nie ma takowych atrakcji.
Co najwyżej możesz wynająć łódkę i sam popłynąć.
Zapytaj o to w wypożyczalni "pływadełek " w Sumartinie albo w Bol
Będzie rejs z Povlji, w piątek płyniemy do Omiša , 290 HRK z rybką i drinkami w cenie . Jak widziałem, codziennie są wycieczki statkiem. Właśnie przycumował do nabrzeża przy konobie.
SebastianM napisał(a):anakin napisał(a):SebastianM napisał(a):Ticija Luka także wydaje się być ok. Przechodziliśmy tylko, ale widziałem, że jest żwirek i natryski .
Na TL zamontowali natryski?
Tak. Wczoraj po przejściu burzy, udałem się z moją lepszą połową na wieczorny spacer, żeby to zweryfikować. Jest jedno podwójne stanowisko, działa .
SebastianM napisał(a):https://ibb.co/CnfMpqB tyle z rozkładu. Jak wrócą z morza, zapytam, najpóźniej jutro podczas rejsu. Odpoczywamy, choć trzeci dzień jest pochmurnie. Dzisiaj odwiedziliśmy Bol, zakupy w ribarnicy i Zlatni Rat .
marcox napisał(a):SebastianM napisał(a):https://ibb.co/CnfMpqB tyle z rozkładu. Jak wrócą z morza, zapytam, najpóźniej jutro podczas rejsu. Odpoczywamy, choć trzeci dzień jest pochmurnie. Dzisiaj odwiedziliśmy Bol, zakupy w ribarnicy i Zlatni Rat .
Potwierdzam
Dziś sporo tego pływa- chyba pogoda odpowiednia na takie rejsy bo idzie wytrzymać
Od jutra zapowiadają full klar
PS. Omiś polecam - zawsze tam byłem w ciągu ostatnich 4 lat. Nam się podobał lepiej niż Split.
Szczególnie wieczorami.
PS.2 Gdzie tu w okolicy mogę znaleźć dobrą ribarnicę? w której mogę zamówić rybkę z usługą czyszczenia
SebastianM napisał(a):https://ibb.co/CnfMpqB tyle z rozkładu. Jak wrócą z morza, zapytam, najpóźniej jutro podczas rejsu. Odpoczywamy, choć trzeci dzień jest pochmurnie. Dzisiaj odwiedziliśmy Bol, zakupy w ribarnicy i Zlatni Rat .
Mnie wręcz przeciwnie Dopiero w tym roku pierwszy raz trafiłam właśnie z Brača do Omiš na kilka godzin i nic mnie w nim nie urzekło. Miasto jakich wiele, wzmożony ruch uliczny, tłumy ludzi, mikra starówka, poza nią zero klimatu. Miasto jest ładnie położone ale zabudowa fatalna. Na plus możliwość rejsu Cetiną ale to wystarczy wpaść na 1 dzień.marcox napisał(a): PS. Omiś polecam - zawsze tam byłem w ciągu ostatnich 4 lat. Nam się podobał lepiej niż Split.
Szczególnie wieczorami...
Czyszczenie rybek to prosta sprawa, oskrobać, rozciąć brzuch i wywalić z niego wszystkie leluty, wyciąć skrzela i oczy lub całą głowę i już Makrela nie wymaga nawet skrobania. W razie gdybyś kupił ryby w takie żółto/seledynowe paski (salpa) zachowaj ostrożność Często widywałam je również snurkując.marcox napisał(a): PS.2 Gdzie tu w okolicy mogę znaleźć dobrą ribarnicę? w której mogę zamówić rybkę z usługą czyszczenia
Povlja ma to do siebie, że jest "dziurą" z której wszędzie daleko i 40 km w jedną stronę po rybę to jednak problematyczne chyba, że po drodze skądś.ELIMAR napisał(a): najlepiej podjechać do Postiry do przetwórni ryb ...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne