azymut38 napisał(a):8 raz w Cro i jeszcze nigdy nie miałem takiej pogody, 4 burze i deszcz, w sumie 2 dni zmarnowane. No i ogolnie ceny w knajpach w Cro poszybowały, calkiem lewitują - 85 kuna za kalmary z frytkami ( bez zieleniny)... nie dziwie sie, ze tyle osob wybiera Albanie. Mimo wszystko wakacje udane.
lotnikwsk napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Myślę, że jak będę mieć kiedyś małego bąbla, to na takie bardziej stacjonarne wakacje z wózkiem z chęcią wrócę
Bardziej by pasowała bąblowa
.....ale kto będzie do Nady pchał ten wózek ?
yzedef napisał(a):
Hej, na pogodę niestety nikt nie ma wpływu, fakt rok temu mieszkałem na Punta i też często wiało, ale dwa late temu akurat było właśnie odwrotnie . Jednak i tak było milion ray lepiej niż na Peljesac-u i np. w Viganj gdzie wieje prawie cały czas .
Odnośnie cen to pamiętam w Kali już dwa lata temu płaciłem za kalmary w panierce 80kun więc dla tej potrawy akurat cena prawie ta sama. Masz może rozeznanie na inne ceny ?, np. mięsna plata dla dwóch osób itp. mnie w tym roku na Hvar zmasakrowały ceny w knajpach i tutaj Povlja i Brać była dużo tańsza.
alfa466 napisał(a):A w ogóle to na Brač jedź. napisała mi któregoś dnia Mikromir, którą zamęczałam meilami, a która z ogromną cierpliwością na nie odpowiadała:) Z tego miejsca bardzo Ci dziękuję, Danusiu, bo dzięki Tobie byłam w Povlji i .... kiedyś jeszcze wrócę.
Jako, że jesteśmy po urlopie i bardzo się nam podobało w Povlji, to z przyjemnością zapisuję się do klubu miłośników:) Miasteczko przespacerowane wzdłuż i wszerz, kilka okolicznych miasteczek również.
alfa466 napisał(a):A w ogóle to na Brač jedź. napisała mi któregoś dnia Mikromir, którą zamęczałam meilami, a która z ogromną cierpliwością na nie odpowiadała:) Z tego miejsca bardzo Ci dziękuję, Danusiu, bo dzięki Tobie byłam w Povlji i .... kiedyś jeszcze wrócę.
Jako, że jesteśmy po urlopie i bardzo się nam podobało w Povlji, to z przyjemnością zapisuję się do klubu miłośników:) Miasteczko przespacerowane wzdłuż i wszerz, kilka okolicznych miasteczek również.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne