napisał(a) Iwona75 » 05.09.2017 19:51
Wróciłam. Zakochana w Povlji, zakochana w wyspie, z własnymi spostrzeżeniami,z własną opinią. Wiele czytałam wcześniej o wyspie, długo wybierałam miejscówkę, zadawałam Wam miłośnicy wyspy pytania, a teraz już mam własne zdanie i chętnie się nim podzielę.
Povlja to takie miejsce gdzie na pewno chcielibyśmy wrócić. Jako miejscówka dla nas idealne. Ciche, piękne, taka "wieś", czyli dokładnie to czego szukamy aby wypocząć.
Natomiast zatoka Ticja Luka....wielkie rozczarowanie. Było tutaj kilka podobnych opinii (min. chyba gusia-s ) i przyłączę się do nich. Brudno, ostre podłoże, miałam wrażenie że plażuję obok kamieniołomu. Dno ubogie, szybki spadek, bałam się córę puścić samą do wody, mąż zapytał czy ja mam zamiar codziennie tam chodzić bo jeśli tak to On wraca do Krvavicy ( pierwszy tydzień Riwiera, drugi Brać ). Uspokojony zapewnieniami że to tylko jeden dzień wytrzymał dwie godziny
Jedno co przyznam to że jest to ciekawe miejsce do pofotkowania, kolor wody bajeczny. Ale nie każdy lubi to samo ( i bardzo dobrze), ważne że klimat miasteczka nas zauroczył.
I bardzo, bardzo chcielibyśmy tam wrócić bo 6 dni to zdecydowanie za mało.
A na plażę zawsze można dojechać do innej miejscowości co też robiliśmy.
Pozdrawiam miłośników i wpisuję się do klubu