Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KLUB MIŁOŚNIKÓW POVLJI

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 29.07.2017 12:57

sdolas napisał(a):
ELIMAR napisał(a):Spokojnie popływasz wokół Povlji :)
Może nie codziennie ale fajne zatoczki zobaczysz :)...

Jak bury albo jugo nie będzie to zapewne tak :lol:
Hangary łodzi podwodnych od dawna kuszą :oczko_usmiech:

Kiedyś dosyć mocno wiało od lądu i ciężko nam było wrócić pontonem, nasz gospodarz stwierdził że "ne ma problema, sutra by my was z Jelsy odebrali" :oczko_usmiech: :mrgreen:
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 29.07.2017 14:45

lotnikwsk napisał(a):Tak ,dokładnie o 11 godzinie :wink:
a w tygodniu jakby komuś trzeba było jest msza w Sumartinie o 8 :papa:

A w niedziele o 10 i 20 :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.07.2017 15:15

sdolas napisał(a):Gusia nie strasz :roll:
Skoro ludziska pływają od strony morza, to w okolicach Povlji nie powinno być tak źle :wink:
Poza tym, nie po to biorę kajak, by go w apartmanie trzymać :oczko_usmiech:
Podczas mojego pobytu na wyspie wiało praktycznie co dzień i to wlaśnie od strony lądu, na kanale brackim była co dzień fala. Może podczas Twojego pobytu będzie inaczej. My tylko 1x wiosłowalismy i też nie był to lajt :( Wiosłowanie przy brzegach Krk to była sielanka, zatoczki pod kajak również ładniejsze, bezpieczniejsze. Na Bracu jednak brzeg poszarpany przez ostre skały.
Ale zeby nie było, Brac sie podobał, ma inne walory :)
Maslinka z tego co pamietam po tej stronie tez zbyt duzo nie wiosłowała, chyba raz w prawo od Supetar i raz w lewo. Piękne zatoczki to czekają po drugiej stronie wyspy, na 2 wizyty raz wiało bardzo raz praktycznie wcale.
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 29.07.2017 15:27

Kajaki to pneumatyki, więc mam w planie żmudne zwijanie i rozkładanie w różnych miejscach Brača :wink:
Mariusz gdzieś w okolicy Waszej miejscówki zapewne też :lol:
Może mnie też pogna do Jelsy :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.07.2017 16:36

To nie lepiej jakos je na dach zaladowac? niż za kazdym razem zwijac i rozwijać? Trochę się przy tym schodzi. Jak dla mnie kajak warto zabrać na poludniową stronę wyspy dla zatok za i przed Murvicą. Pozostałe kierunki dostępne w zasadzie z lądu i nie są specjalnie urodziwe. Gdyby od północnej strony były takie plaże i woda jak od południa to byłoby perfekcyjnie.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.07.2017 17:45

gusia-s napisał(a):Maslinka z tego co pamietam po tej stronie tez zbyt duzo nie wiosłowała, chyba raz w prawo od Supetar i raz w lewo. Piękne zatoczki to czekają po drugiej stronie wyspy, na 2 wizyty raz wiało bardzo raz praktycznie wcale.

Z Supetaru rzeczywiście dwa razy - raz do Splitskiej, raz tylko w okolice supetarskiego cmentarza, ale to jeszcze starym kajakiem (Challengerem), w 2012 roku :)

A w 2015 raz z Postiry w prawo, raz z Pučišći w lewo ;), raz z Povlji, dwa razy z Sumartinu, dwa razy z Milnej i raz z Bobovišći na Moru 8) Chyba wszystko wymieniłam :mrgreen: Ładowaliśmy kajak na dach i wodowaliśmy w różnych miejscach.

Ale faktem jest, że Brač do kajakowania nie jest tak dobry jak Vis :P Na Braču na pewno bardziej wieje.
Ale tak jak piszesz, ta wyspa ma inne zalety :D
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 29.07.2017 19:45

Pompowanie kajaka elektryczną pompką to ok 5 min, więc pestka :wink:
Na dachu bałbym się, bo przewożony powinien być sztywny, a przy ostrym słońcu nie ma kontroli nad ciśnieniem.
Bezpieczniej chyba w bagażniku :wink:

Co do pływania, wpływając na lewo z Povlji, jest spora zatoka
Obrazek
Pływałaś tam Maslinka?
Zatoka spora, na końcu plaża z knajpką, zatoka odizolowana od kanału brackiego, powinno być spokojnie i atrakcyjnie :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.07.2017 20:09

sdolas napisał(a):Pływałaś tam Maslinka?
Zatoka spora, na końcu plaża z knajpką, zatoka odizolowana od kanału brackiego, powinno być spokojnie i atrakcyjnie :wink:

Nie, już nie zdążyliśmy. Za mało czasu przeznaczyliśmy wtedy na okolice Povlji. Ale ja tam wrócę :D
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 29.07.2017 20:14

Noooo .... :lol: jeśli plany wypalą, to chociaż w okolicach Povlji popływam przed Tobą :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.07.2017 22:03

maslinka napisał(a):
sdolas napisał(a):Pływałaś tam Maslinka?

Nie, już nie zdążyliśmy. Za mało czasu przeznaczyliśmy wtedy na okolice Povlji. Ale ja tam wrócę :D
Jakby co, to donoszę że kemp. w Supetar działa mimo domków. Miejsca na namioty jest dużo, jakieś 50 m od płaży w lasku. Potem dopiero są domki a na końcu 9 parcel dla kamperow i przyczep :) Opiszę go moze w innym temacie :)
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 30.07.2017 09:29

No i ja jestem w tej oslawionej Ticja Luka...(piszę z plaży).
Jeśli mam być szczery to nigdzie (tam gdzie w Cro byłem) nie widziałem tak zaśmieconej plaży. Feeee. Jedynie co mnie tutaj urzekło to jaki taki spokój.
Ale ogólnie bez rewelacji. Czar prysł.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 30.07.2017 09:56

sdolas napisał(a):........

Obrazek
.........
Zatoka spora, na końcu plaża z knajpką.......:

Dawniej były tam dwie konoby - coś się zmieniło?
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 30.07.2017 10:33

Jeszcze tam nie dotarłem :wink: :lol:
Wrócę to dam znać.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 30.07.2017 14:07

baunty napisał(a):
sdolas napisał(a):........

Obrazek
.........
Zatoka spora, na końcu plaża z knajpką.......:

Dawniej były tam dwie konoby - coś się zmieniło?

Tri Luka Bay.
To dość daleko od Povlji.
Kajakiem może być ciężko.
A zatoczka bardzo urokliwa.
Dwie konoby były 3 lata temu.
My dotarliśmy tam od strony lądu
magdawcro
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdawcro » 31.07.2017 20:16

Ja byłam w Povlji :) ale bardziej podobało mi się w Ivan dolac na Hwarze :D w tamtym roku :D pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

KLUB MIŁOŚNIKÓW POVLJI - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone