Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KLUB MIŁOŚNIKÓW POVLJI

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 23.07.2017 20:52

Dzięki za info odnośnie plaży, gdzieś tam rozbijemy nasz namiocik, w najmniej obleganym miejscu :mrgreen: zejście do wody nie przeszkadza, nasz 7latek już pływa sam a 5 latek w rękawkach też spokojnie daje radę więc głębokość nie jest problemem :)

Nada tak rozreklamowana, że pewnie przez kolejne lata nie będzie narzekać na brak klientów :lol:

ehhh nie mogę się już doczekać wyjazdu, niby nie tak długo ale z każdym dniem napięcie rośnie, nawet mężowi się udzieliło, no nic trzeba jakoś przetrwać jeszcze te 20 dni 8)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 23.07.2017 20:59

wiolek_lp napisał(a):Nada tak rozreklamowana, że pewnie przez kolejne lata nie będzie narzekać na brak klientów :lol:

Nie tylko Nada , bo cały Brdanjak to polskie osiedle :lol:
90 procent aut to polskie numery :wink:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 23.07.2017 21:23

w tamym roku mieliśmy obok siebie samych czechów, głośni nie byli na szczęście ale jak budziłam się o 6 rano i widziałam ich na tarasie z piwkami to zastanawiałam się czy zaczynają czy kończą dzień :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 23.07.2017 22:16

wiolek_lp napisał(a):w tamym roku mieliśmy obok siebie samych czechów, głośni nie byli na szczęście ale jak budziłam się o 6 rano i widziałam ich na tarasie z piwkami to zastanawiałam się czy zaczynają czy kończą dzień :D

:D podobnie jak u nas, mnóstwo Czechów w całej okolicy w/w naszego tarasu, zachowywali się jednak bardzo kulturalnie nawet z piwkiem od rana.
Podczas naszego pobytu mieliśmy natomiast mnóstwo problemów wobec których dzwoniłam do Jury, naszego gospodarza. Stwierdził wkrótce, cyt."Jak majeczka, dzwoni znowu jest jakiś problem"...? :oczko_usmiech:

Cóż, problemem był i pożar transformatora tuż obok naszego apartamentu i wąż w ogrodzie sąsiada, etc, etc...
Wszystkie okazały się jednak niegroźne, dotrwaliśmy bezpiecznie do końca, z ogromnym sentymentem wspominamy Brać, bardzo chętnie wrócimy za rok.
pazik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pazik » 25.07.2017 12:40

Jedziemy już w ten weekend do Povlji po raz 1.
Takie pytanie do "stałych" bywalców, czy można gdzieś na miejscu zakupić rakije?
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 25.07.2017 16:23

Najlepiej zapytać gospodarzy, oni mają najlepszą. A jak nie będą mieli to powiedzą gdzie kupić .
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 25.07.2017 16:43

pazik napisał(a):Jedziemy już w ten weekend do Povlji po raz 1.
Takie pytanie do "stałych" bywalców, czy można gdzieś na miejscu zakupić rakije?

Spokojnie kupisz :)
za kościołem po strzałkach dotrzesz do "źródełka" :) :)
Na domu jest informacja o sprzedaży, wina, rakiji oliwy i innych trunków :)
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 26.07.2017 15:57

Lepiej późno niż wcale... :?
Mogę dołączyć do klubu,tym bardziej że jest moja relacja w rozpisce :oczko_usmiech:
:smo:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 26.07.2017 19:58

Stasiek18 napisał(a):Lepiej późno niż wcale... :?
Mogę dołączyć do klubu,tym bardziej że jest moja relacja w rozpisce :oczko_usmiech:
:smo:

Witam w Klubie :)
Zapraszam :)
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 27.07.2017 19:48

Jeszcze trochę ..... i pakowanie :lol:
Jak ktoś wypatrzy na jadranie taki zestaw to będziemy to my :oczko_usmiech:
20170716_141338m.jpg

:papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.07.2017 23:27

Tylko czy uda się Tobie wypłynąć z zatoki? :D
Toż tam pizga jak w kieleckim... raz udało nam się użyć kajaka w zatoczce k. Mircy. Kajakarzy wokół Braca praktycznie zero, warunki niesprzyjające a kiedy byliśmy w Povlji mało łba nie urwało przy wyjściu z zatoki.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 29.07.2017 09:40

gusia-s napisał(a):Tylko czy uda się Tobie wypłynąć z zatoki? :D
Toż tam pizga jak w kieleckim... raz udało nam się użyć kajaka w zatoczce k. Mircy. Kajakarzy wokół Braca praktycznie zero, warunki niesprzyjające a kiedy byliśmy w Povlji mało łba nie urwało przy wyjściu z zatoki.

W Povlji, szczególnie przy Puncie często wieje. Ja kilka razy wypożyczałem kajak w okolicach Sumartinu i nie było większego problemu z pływaniem. Maslinka dosyć sporo zatoczek odwiedziła pływając kajakiem, więc nie będzie tak źle :papa:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 29.07.2017 10:03

Gusia nie strasz :roll:
Skoro ludziska pływają od strony morza, to w okolicach Povlji nie powinno być tak źle :wink:
Poza tym, nie po to biorę kajak, by go w apartmanie trzymać :oczko_usmiech:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 29.07.2017 11:39

sdolas napisał(a):Gusia nie strasz :roll:
Skoro ludziska pływają od strony morza, to w okolicach Povlji nie powinno być tak źle :wink:
Poza tym, nie po to biorę kajak, by go w apartmanie trzymać :oczko_usmiech:

Sławek,
Spokojnie popływasz wokół Povlji :)
Może nie codziennie ale fajne zatoczki zobaczysz :)
A z tym wiatrem to trochę przesady. Czasem wieje i wtedy się nie pływa ale większość dni jest spokojnych łba nie ukręca :)
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 29.07.2017 11:55

ELIMAR napisał(a):Spokojnie popływasz wokół Povlji :)
Może nie codziennie ale fajne zatoczki zobaczysz :)...

Jak bury albo jugo nie będzie to zapewne tak :lol:
Hangary łodzi podwodnych od dawna kuszą :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

KLUB MIŁOŚNIKÓW POVLJI - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone