Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KLUB MIŁOŚNIKÓW POVLJI

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 26.06.2017 18:11

Pozdrowienia z Povlja, w sumie na razie mało co ogarniałem na miejscu bo z rodzinką oddajemy się maksymalnemu lenistwu... jednak ponton i silnik to kosmos, inne zwiedzanie i podejście do wakacji :)
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 26.06.2017 21:47

yzedef napisał(a):Pozdrowienia z Povlja, w sumie na razie mało co ogarniałem na miejscu bo z rodzinką oddajemy się maksymalnemu lenistwu... jednak ponton i silnik to kosmos, inne zwiedzanie i podejście do wakacji :)

Baw się dobrze :hut:
I o fotki poprosimy :D
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 27.06.2017 05:42

Zdaj relację gdzie warto zakotwiczyć :wink:
Być może za miesiąc gdzieś tam przetnę siłą mięśni Twoje szlaki :lol:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 27.06.2017 09:48

Hejka, niestety jak to w CRO bywa padł net na apartamencie a z telefonu H+ raz działa raz nie więc na razie fotek nie będzie (zresztą jeszcze nic nie pstrykaliśmy prawie). Niestety zauważyłem kilka problemów jeżeli chodzi o jedzenie w tym roku. Stara Uljara tak naprawdę jeszcze nie funkcjonuje!, nie mają jeszcze menu, otworzyli się kilka dni temu no i może za kilka dni będzie jakieś menu... aczkolwiek kelner mało przekonujący był, dziwna sprawa bo rok temu byłem jeszcze wcześniej i normalnie sie stołowaliśmy. Nie wiem czy się właściciel nie zmienił. Tak więc pozostaje Jurova Makina, niestety dalej pizza niezbyt dobra no i Kala, w Kali duuzo ludzi więc trzeba sporo czekać no i menu też jakieś takie skromne. Mam nadzieję że coś się zmieni bo będzie trzeba robić wycieczki aby coś zjeść :/.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2017 09:54

U nas wczoraj też brak netu. Po burzy chyba się coś zes...ało, bo chodził po okolicznych skrzynkach telekomunikacyjnych serwisant i coś grzebał. Gospodarzowi też padł zasilacz z routera, ale od wczorajszego popołudnia już wszystko ok.
Adek99
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adek99 » 27.06.2017 10:24

Podczas mojego pobytu też zdarzyła się jednodniowa przerwa od netu, a burzy żadnej nie było. Gospodarz mówił nam, że od czasu do czasu cała Povlja nie ma internetu.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 27.06.2017 11:21

IMG_20170626_193925.jpg
kotek
Adek99 napisał(a):Podczas mojego pobytu też zdarzyła się jednodniowa przerwa od netu, a burzy żadnej nie było. Gospodarz mówił nam, że od czasu do czasu cała Povlja nie ma internetu.

To może to być bo restart AP nic nie pomaga, też nie będę leciał do gospodarza bo to starsi ludzie i na bank nie ogarniają zawiłości sieciowych :). Poza tym nie jestem przecież uzależniony od sieci :) no może trochę od forum :).
Załączniki:
IMG_20170626_200339.jpg
Cennik Kala
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 27.06.2017 20:18

Orientujecie się czy takie przykładowo kalmary czy cepavici są już z jakimiś frytkami czy same? Czasami w konobach piszą a czasem zdarza się, że nie i zastanawia mnie czy trzeba osobno domawiać ?
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 27.06.2017 21:03

wiolek_lp napisał(a):Orientujecie się czy takie przykładowo kalmary czy cepavici są już z jakimiś frytkami czy same? Czasami w konobach piszą a czasem zdarza się, że nie i zastanawia mnie czy trzeba osobno domawiać ?

Nie spotkałem się nigdy jedząc w CRO aby powyższe było same, zawsze miałem frytki lub zdarzały się zapiekane ziemniaczki. Natomiast surówek nie ma, z reguły jest liść sałaty cebula no i ajvar.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 28.06.2017 09:42

Czy ktoś z Was kto jest już w Povlji był może w Sumartinie w sklepie z rybkami?
Czy można coś dobrego zakupić?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.06.2017 15:21

wiolek_lp napisał(a):Orientujecie się czy takie przykładowo kalmary czy cepavici są już z jakimiś frytkami czy same? Czasami w konobach piszą a czasem zdarza się, że nie i zastanawia mnie czy trzeba osobno domawiać ?

Nie wiem jak kalmary, w Povlji ich nie zamawiałam (w Splitskiej były już z frytkami), ale w Starej Uljarze z dodatkiem (np. frytki, można było inne) dostaliśmy i cevapcici i płytę mięsną oraz rybną. W Kali, jak widzę, nawet w menu napisali, że mięsne potrawy są już z "side dish", pewnie do wyboru.

Pozdrawiam wszystkich ze Starej Baški na Krku. Obrazek
Baaardzo przyjemne kamyczki na plaży... :smo:
:papa:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 28.06.2017 19:30

Mikromir napisał(a):Pozdrawiam wszystkich ze Starej Baški na Krku. Obrazek
Baaardzo przyjemne kamyczki na plaży... :smo:
:papa:

Dzięki za pozdrowionka :)
Dobrego wypoczynku :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.06.2017 19:46

ELIMAR napisał(a):Czy ktoś z Was kto jest już w Povlji był może w Sumartinie w sklepie z rybkami?

Jeszcze rybek nie kupowałem, ale Ribarica koło stoczni na 100% czynna. Przejeżdżając zauważyłem tablicę zarządzającą do zakupów :oczko_usmiech:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 28.06.2017 19:51

dids76 napisał(a):
ELIMAR napisał(a):Czy ktoś z Was kto jest już w Povlji był może w Sumartinie w sklepie z rybkami?

Jeszcze rybek nie kupowałem, ale Ribarica koło stoczni na 100% czynna. Przejeżdżając zauważyłem tablicę zarządzającą do zakupów :oczko_usmiech:

Koło stoczni?
W którym miejscu?
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 28.06.2017 20:14

yzedef napisał(a):Nie spotkałem się nigdy jedząc w CRO aby powyższe było same, zawsze miałem frytki lub zdarzały się zapiekane ziemniaczki. Natomiast surówek nie ma, z reguły jest liść sałaty cebula no i ajvar.

Mikromir napisał(a):Nie wiem jak kalmary, w Povlji ich nie zamawiałam (w Splitskiej były już z frytkami), ale w Starej Uljarze z dodatkiem (np. frytki, można było inne) dostaliśmy i cevapcici i płytę mięsną oraz rybną. W Kali, jak widzę, nawet w menu napisali, że mięsne potrawy są już z "side dish", pewnie do wyboru.
:

dzięki tak myślałam ;) jednak wprowadzało mnie w błąd to, że właśnie w niektórych menu piszą lignje + pomfrit czy coś w tym stylu a gdzie indziej tylko same lignje czy cevapcici :wink:

Udanego wypoczynku :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

KLUB MIŁOŚNIKÓW POVLJI - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone