dids76 napisał(a):Nie polecam tankować na stacji paliw pomiędzy Selcą a Sumartinem. Cena benzyny sporo wyższa a mój gospodarz twierdz że paliwo nie jest najwyższej jakości. To samo powiedział mi gość który wynajmuje skutery w Sumartinie.
sviva napisał(a):Witam, potrzebuję szybkie kompendium (uprzedzam, jestem w trakcie czytania relacji )
1. Sumartin - plaża i konoba z jedzeniem (dobrze i niedrogo). Myślałem u Punticy albo Jezero. Gdzie kupię ryby na grilla?
2. Puciśca , Supetar - zwiedzanie ( co zobaczyć?). Plaża i konoba (wymogi powyżej)? Z plaż myślałem o Likvie i Lovrencinie tak aby zobaczyć obie.
3. Vidova Gora. Plaża Murvica, Zlatni Rat (muszę dzieciakom pokazać) Gdzie zjeść? Coś zobaczyć jeszcze w okolicach?
Ponadto. Gdzie w Povlji i okolicach kupię dobrodziejstwa Chorwacji, czyli prosek, wino, rakija, prsut?
ELIMAR napisał(a):Ryby we wrześniu to najlepiej kupisz w Postire w przetwórni . Tu są cały czas choć największy wybór jest rano zaraz po otwarciu. No i czynne jest do 16,00 a w soboty z tego co pamięm jest nie czynne.
W Sumartinie rybarnica we wrześniu bardzo rzadko jest otwarta. Byłam kilka razy i 1 raz udało mi się coś w niej kupić i to dzięki gospodarzowi u którego mieszkamy bo on nam zamawiał.
Dobrodziejstwa Chorwacji kupisz w Povlji jak to się mówi " za kościołem w lewo " - za murem kościoła są strzałki i napisy jak dotrzeć do gospodarza który sprzedaje trunki
Jeśli potrzebujesz więcej informacji to pytaj śmiało
Też będę w Povlji we wrześniu,
sviva napisał(a):Cześć. Mam pytanie. Czy w okolicach Povlji kupimy gdzieś pekę? I ile mniej więcej kosztuje?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne