Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 29.05.2014 08:10

Jackar napisał(a):Będę w tym roku w Pernie i chcę trochę pojeździć po Peljesacu.
Czy warto jechać do Loviste? Ciekawi mnie ta miejscowość. Jest tam jakaś fajna plaża?

Loviste to mała senna mieścinka na końcu świata. My prawie każdego roku spędzamy tam jeden dzień. Nie ma tam super plaży, ale w okolicach campu da się fajnie rozłożyć. Jest tam zdecydowanie najcieplejsza woda. Wieczorem wstawię kilka fotek. Dla odważnych po drodze jest słynna plaża Estravaganza. Urocze miejsce tylko z bardzo trudnym dojazdem. :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2014 09:59

piamir napisał(a):
Jackar napisał(a):Będę w tym roku w Pernie i chcę trochę pojeździć po Peljesacu.
Czy warto jechać do Loviste? Ciekawi mnie ta miejscowość. Jest tam jakaś fajna plaża?

Loviste to mała senna mieścinka na końcu świata. My prawie każdego roku spędzamy tam jeden dzień. Nie ma tam super plaży, ale w okolicach campu da się fajnie rozłożyć. Jest tam zdecydowanie najcieplejsza woda. Wieczorem wstawię kilka fotek. Dla odważnych po drodze jest słynna plaża Estravaganza. Urocze miejsce tylko z bardzo trudnym dojazdem. :papa:

Dla mnie Loviste ma jedna bardzo fajną cechę :) Dojazd do tej miejscowości :) My tam bywaliśmy w ramach wycieczki po półwyspie. Na kawę, lody... Mieliśmy tam także jeden mały zgrzyt gdy w okolicach południa chcieliśmy chyba w 12 osób w restauracji tylko czegoś się napić i kelner odmówił twierdząc, że tu się także jada :) Gó..o więc zarobił bo zmyliśmy się stamtąd :) Widać 200-250 kun go nie interesowało.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.05.2014 11:08

Bocian napisał(a):
piamir napisał(a):

Dla mnie Loviste ma jedna bardzo fajną cechę :) Dojazd do tej miejscowości :) My tam bywaliśmy w ramach wycieczki po półwyspie. Na kawę, lody... Mieliśmy tam także jeden mały zgrzyt gdy w okolicach południa chcieliśmy chyba w 12 osób w restauracji tylko czegoś się napić i kelner odmówił twierdząc, że tu się także jada :) Gó..o więc zarobił bo zmyliśmy się stamtąd :) Widać 200-250 kun go nie interesowało.

Rzeczywiście dojazd do Loviste jest ciekawy, wspaniałe widoki po drodze na Korcule... :D Sam miasteczko nam się bardzo spodobało, nawet szukaliśmy w tym roku tam kwatery i już prawie, prawie.... ale na szczęście zdecydowaliśmy się na Borak.... :D
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 29.05.2014 13:20

W sierpniu 2013 nie mogłem wjechać samochodem do Loviste. Przy wjeździe po lewej jest parking płatny i tam kazano mi zostawić samochód. Nie wiem czy prawnie czy bezprawnie, ale opłata nie była duża, a ja wyluzowany na wakacjach więc zapłaciłem. :hut: Miasteczko urokliwe i w tym roku też zawitam na 1 dzień :).
Estravaganza też warta odwiedzenia choć dojazd zapewnia niezłe przeżycia :twisted:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.05.2014 14:32

desperadek napisał(a):Estravaganza też warta odwiedzenia choć dojazd zapewnia niezłe przeżycia :twisted:

A gdzie to jest dokładnie i czy masz jakieś fotki stamtąd?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2014 14:55

maluszek napisał(a):
desperadek napisał(a):Estravaganza też warta odwiedzenia choć dojazd zapewnia niezłe przeżycia :twisted:

A gdzie to jest dokładnie i czy masz jakieś fotki stamtąd?

http://goo.gl/maps/zbD2J
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2014 14:58

maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.05.2014 18:38

Bocian napisał(a):https://www.== reklama ==/plaze-chorwacja/zatoka-z-konoba-extravaganza
3D.

Dziękuję za odpowiedź. Obejrzałam, chyba warta zapisania na liście do obejrzenia.... a jak z dojazdem. Piszecie, że jest ekstremalny, czy taki sam jak do Crkvic? czy z drogi głównej można dojść na piechotę? Bo drogowskaz wskazywał 100 m? chyba, że zera mi się pomyliły :D
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 29.05.2014 20:04

Sto metrow do skretu.... :)

Nie bylo nas tam jeszcze,ale moze w tym roku? Hmmmm...tylko ta droga...
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.05.2014 20:06

Basiulinek napisał(a):Sto metrow do skretu.... :)

a co jest z tą drogą? :roll: normalna osobówka dojedzie czy nie? bo kusicie, kusicie :wink:
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 29.05.2014 20:09

może ktoś opisać ten dojazd? Czemu ekstremalny? Szuter, urwiska?
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 29.05.2014 20:09

ita napisał(a):
Basiulinek napisał(a):Sto metrow do skretu.... :)

a co jest z tą drogą? :roll: normalna osobówka dojedzie czy nie? bo kusicie, kusicie :wink:

pewnie, że dojedzie :D
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 29.05.2014 20:15

Wiem tylko,ze wąsko i kręto :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 29.05.2014 20:19

ale jak 100 metrów to zawsze można przejść.... :mrgreen: skoro tak wąsko i kręto.... :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.05.2014 20:21

Hellloooo, jestem, jestem....i wspaniale widzieć Was tu rozprawiających o naszym pięknym miejscu.
Mało zaglądam bo jakoś wpadłam w wir pracy (nowej, urzędniczej z ograniczonym dostępem do prywaty na necie ;) ) i ciągle w rozjazdach tanecznych :D Właśnie wróciłam z Pragi.

Ale, ale, Sławek zaintrygował mnie drogą zza tunelową do Žuljany...tam mnie jeszcze nie było. Nadrobię to :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone