Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.05.2014 10:48

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):my wtedy zrobiliśmy sobie morską ucztę, więc były ryby i różne owoce morza, ale mięso też jakieś mają, bo z tego co pamiętam widzieliśmy różne mięsiwa w kuchni.... a kuchnie mają otwartą.... :D mam fotki z tej konoby ale dopiero jutro mogę je zamieścić, bo są w drugim kompie, który jest w innym miejscu

Trzeba wcześniej zamawiać czy z marszu można wpaść?

Fotki z konoby w Janjinie c.d.
Załączniki:
IMG_0365.jpg
IMG_0363.jpg
podwórko
IMG_0354.jpg
wejście do konoby
IMG_0353.jpg
wnętrze konoby
Horhusie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horhusie » 24.05.2014 10:56

Po naradzie wojennej zdecydowaliśmy sie na Camp Ponta w Mokalo, mam nadzieje ze to dobry wybór:)
Tylko mam pytanko, okazało sie ze nie będę mogła w tym roku posmakować rakiji bo bejbuś który jest od dwóch miesięcy w drodze mógłby być nie zadowolony:) ,czy ktoś sie orientuje czy jest piwo bezalkohole w Cro?? Jakos wczesniej mnie to nie interesowało więc się nie rozglądałam:)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 24.05.2014 11:14

Jest, myślę, że spokojnie znajdziesz. ;)
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 24.05.2014 13:17

Horhusie napisał(a):Po naradzie wojennej zdecydowaliśmy sie na Camp Ponta w Mokalo, mam nadzieje ze to dobry wybór:)
Tylko mam pytanko, okazało sie ze nie będę mogła w tym roku posmakować rakiji bo bejbuś który jest od dwóch miesięcy w drodze mógłby być nie zadowolony:) ,czy ktoś sie orientuje czy jest piwo bezalkohole w Cro?? Jakos wczesniej mnie to nie interesowało więc się nie rozglądałam:)

Trzy kilometry od campu masz sklep Konzum, coś w rodzaju naszego Kauflandu. Tam znajdziesz wszystko czego szukasz.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.05.2014 15:14

A coś nam Iskra przygasła w wątku :roll: 8)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.05.2014 15:46

a wszyscy na działkach... upał... :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.05.2014 15:49

Bocian napisał(a):Co tam można zjeść?

dzisiaj przejrzałam fotki z kolacji w janjinie i przypomniałam sobie, że oprócz owoców morza można tam zjeść mięso :lol: bo właśnie mój mąż siedzi przed dużym kawałkiem mięsa na talerzu i się do niego zabiera :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.05.2014 15:50

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):To wszystko zależy ile kto zamawia. Już nie pamiętam ile zapłaciliśmy za kolacje na 4 osoby (to było 2 lata temu), ale ceny chyba nas nie przeraziły. Dwa dni wcześniej byliśmy w Kunie i tam zapłaciliśmy dużo więcej za kolacje. A i mieliśmy mieszane uczucia po wizycie w Kunie. Niby wszystko było ok. jedzenie dobre, miejsce interesujące, ale czegoś nam brakowało 8O Być może spodziwalisy się czegoś innego po Waszych zachwalaniach :D a może za mało wina wypiliśmy :lol:

A jedliście danie główne? Czy tylko przystawki?

a jedliśmy i przystawki i danie główne, wielki talerz mięsiwa różnego. Jedzenie nam smakowało, nawet bardzo. Chyba atmosfera nam tam nie podpasowała, a może trafiliśmy na zły dzień 8O

a to danie główne, które jedliśmy w Kunie :D
Załączniki:
IMG_0249.jpg
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.05.2014 15:57

Czyli pewnie to co zostało z barana :) Byłem w Kunie kilka razy i zawsze mieliśmy możliwość zjedzenia tylko serów i wędlin :) Mnie to nie przeszkadzało, bo ja za jagnięciną nie przepadam. Powtórzę się, ale polecam Panoramę. Świetna hobotnica ispod peke. Trzeba zamawiać i umawiać się wcześniej. Świetna lemoniada domowa :) Szkoda, że nie funkcjonuje już od lat konoba Hrid...
No i tak patrząc na to danie główne to rzeczywiście apetyczne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.05.2014 20:20

Hobotnice uwielbiam... :mrgreen:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 24.05.2014 21:31

Błagam was!!! Jak widzę zdjęcie jedzenia albo czuje jego zapach to mnie kiszki z głodu skręcają nawet jak jestem po dwudaniowym obiedzie, a te talerze pełne mięsiwa i morskich specjałów to masakra :)

Zostańmy przy widoczkach :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 24.05.2014 21:45

Nie no naprawdę ... serca nie macie tak człeka torturować :evil: :oczko_usmiech:

AdamBeata napisał(a):

Jestem za :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 25.05.2014 09:39

Sylwetka&Gienuś napisał(a):Nie no naprawdę ... serca nie macie tak człeka torturować :evil: :oczko_usmiech:

AdamBeata napisał(a):

Jestem za :D

to też są widoczki, tylko trochę inne :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.05.2014 11:20

Może gavuni? :lol:
Obrazek
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 25.05.2014 13:09

Jestem przed obiadem i... ech patrzeć na to, czy nie patrzeć o to jest pytanie :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone