Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 21:23

A ktoś był w Guccio Domagoj na ulicy Suzina w Wawie? Czytałam dobre recenzje o tym lokalu
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 21:27

Byliśmy. Bojan nas zaprosił :) Nie było źle ale drogawo. Czasem kupujemy tam wina... Czarnogórskiego Vranaca.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 21:28

Bocian napisał(a):Byliśmy. Bojan nas zaprosił :) Nie było źle ale drogawo. Czasem kupujemy tam wina... Czarnogórskiego Vranaca.

już parę razy się tam mieliśmy wybrać, ale jakoś nie wyszło. teraz to najwcześniej po wakacjach.... wytrzymamy te kilka tygodni :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 21:30

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):Byliśmy. Bojan nas zaprosił :) Nie było źle ale drogawo. Czasem kupujemy tam wina... Czarnogórskiego Vranaca.

już parę razy się tam mieliśmy wybrać, ale jakoś nie wyszło. teraz to najwcześniej po wakacjach.... wytrzymamy te kilka tygodni :mrgreen:

Możesz popatrzeć i przekalkulować...
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 21:31

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

Możesz popatrzeć i przekalkulować...

Przekalkulować co? czy jechać czy nie jechać :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 21:33

maluszek napisał(a): Przekalkulować co? czy jechać czy nie jechać :roll:

Czy pasują wam ceny :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 22.05.2014 22:14

maluszek napisał(a): Czy w tej miejscowości istnieje możliwość wynajęcie jakiejś łódki z silnikiem aby możne było trochę pozwiedzać Chorwację ze strony wody?

Właśnie jestem na etapie namawiania samego siebie na kupno jakiegoś pontonu z silnikiem, co by do bagażnika dachowego się to wszystko zmieściło, no i aby trochę z tego wycisnąć. Jak się zdecyduję to chętnie się z wami podzielę. :)
Jakbyście słyszeli o jakimś przyzwoitym sprzęcie to dajcie znać, bo ja się za bardzo na tym nie znam jeszcze :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 22:47

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a): Przekalkulować co? czy jechać czy nie jechać :roll:

Czy pasują wam ceny :)

to jednak sprawdzimy po powrocie z wakacji..... na razie zbieramy na wakacje :roll:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 22:49

AdamBeata napisał(a):
maluszek napisał(a): Czy w tej miejscowości istnieje możliwość wynajęcie jakiejś łódki z silnikiem aby możne było trochę pozwiedzać Chorwację ze strony wody?

Właśnie jestem na etapie namawiania samego siebie na kupno jakiegoś pontonu z silnikiem, co by do bagażnika dachowego się to wszystko zmieściło, no i aby trochę z tego wycisnąć. Jak się zdecyduję to chętnie się z wami podzielę. :)
Jakbyście słyszeli o jakimś przyzwoitym sprzęcie to dajcie znać, bo ja się za bardzo na tym nie znam jeszcze :)

my właśnie jesteśmy za poszukiwaniem czegoś takiego. Z chęcią służymy pomocą, szczególnie mój mąż, bo on się zna na tym sprzęcie. W końcu żeglarz ze wszystkimi uprawnieniami :mrgreen:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 23.05.2014 14:35

Pożądane cechy sprzętu to: możliwość wygodnego opalania się na nim przez moją ukochaną w Peljesackim słoneczku, moc taka, aby trochę poskakać na falach (myslę, że 10-15 koników będzie optymalne) no i przyzwoita cena. Kompromis ciężki do utworzenia :)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 23.05.2014 22:20

Dziś znaleźona prawie świeżynka prosto z półwyspu :D daje rade i wpada w ucho
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2014 22:27

Już bez Ivo... Ale chłopaki swego czasu byli u nas na kolacji i pierwsze co nam zaśpiewali to... Lijepa li si :)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 23.05.2014 22:48

Musiało być zacnie :D zazdroszczę takich klimatów 8)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.05.2014 10:38

ita napisał(a):
maluszek napisał(a):my wtedy zrobiliśmy sobie morską ucztę, więc były ryby i różne owoce morza, ale mięso też jakieś mają, bo z tego co pamiętam widzieliśmy różne mięsiwa w kuchni.... a kuchnie mają otwartą.... :D mam fotki z tej konoby ale dopiero jutro mogę je zamieścić, bo są w drugim kompie, który jest w innym miejscu

oo dobrze wiedzieć, blisko nas :D a cenowo przyzwoicie? :wink: zamieść foty koniecznie!

no i nie bądź d.upa, jedź co Cirkvic :lol:

Obiecane zdjęcia z konoby w Janjinie
Załączniki:
100_3079.jpg
kuchnia druga strona
100_3078.jpg
gospodyni w pracy
100_3077.jpg
kuchnia
100_3063.jpg
wnętrze konoby
100_3066.jpg
wnętrze konoby 1
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.05.2014 10:41

Obrazek
Obrazek
:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone