Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 22.05.2014 10:21

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):
maslinka napisał(a): Ja chwalę :) Aldonka też 8)

właśnie dlatego tam po nie pojechałam :) czytałam relację :D

Mam nadzieję, że rowerem :)
Ja stosuję zasadę, że kupuje tam gdzie mieszkam, szczególnie, że wino od Bobo po prostu nam smakuje. Oczywiście crno bo Rukatac jest taki sobie :) Dziewczyny kupują Graszkę z Iloku w markecie w Orebiću :)

jak kocham rower tak tam sobie nie wyobrażam :wink:
ja też tylko crno, białe to sikacz dla mnie :wink: no czasem z braku laku, albo do małży, takie schłodzone się wypije :wink:
a co to Graszka z Iloku? :roll:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 22.05.2014 10:24

maluszek napisał(a):my wtedy zrobiliśmy sobie morską ucztę, więc były ryby i różne owoce morza, ale mięso też jakieś mają, bo z tego co pamiętam widzieliśmy różne mięsiwa w kuchni.... a kuchnie mają otwartą.... :D mam fotki z tej konoby ale dopiero jutro mogę je zamieścić, bo są w drugim kompie, który jest w innym miejscu

oo dobrze wiedzieć, blisko nas :D a cenowo przyzwoicie? :wink: zamieść foty koniecznie!

no i nie bądź d.upa, jedź co Cirkvic :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 10:25

krombocher napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):O to chodziło, krótko i w temacie.

Dzięki.
:hut:

Co prawda Trstenik to nie Tokyo, ale uzupełniając propozycję proponuję najpierw sprawdzić plan Trstenika, by wbić się we właściwy zakręt.

Nie ma strachu :) Przy poczcie https://www.google.com/maps/@42.916306, ... kDXkkg!2e0
w prawo miedzy domy, do zawrotki, wracasz ok 90m i później ostro pod górę prawo skos :)
Ostatnio edytowano 22.05.2014 10:37 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 10:29

ita napisał(a):a co to Graszka z Iloku? :roll:

Obrazek
Złoto Slavoniji :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 22.05.2014 10:35

nie powiem, nawet bym wypiła kieliszeczek :lol: takie ładne schłodzone :D
nie jest słodkie mam nadzieję? nie wygląda przynajmniej :wink:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 11:52

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):my wtedy zrobiliśmy sobie morską ucztę, więc były ryby i różne owoce morza, ale mięso też jakieś mają, bo z tego co pamiętam widzieliśmy różne mięsiwa w kuchni.... a kuchnie mają otwartą.... :D mam fotki z tej konoby ale dopiero jutro mogę je zamieścić, bo są w drugim kompie, który jest w innym miejscu

Trzeba wcześniej zamawiać czy z marszu można wpaść?

My wcześniej zamawialiśmy, bo chcialiśmy konkretne rzeczy, ale może i coś bez wcześniejszego zamawiania mają. Zawsze można zamówić jak np ktoś jedzie po ryby do Janjiny :D Jutro wrzucę fotki to będzie można popatrzeć. Nam sie tam podobało... :D takie dość klimatyczne miejsce :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 12:01

ita napisał(a):nie powiem, nawet bym wypiła kieliszeczek :lol: takie ładne schłodzone :D
nie jest słodkie mam nadzieję? nie wygląda przynajmniej :wink:

Nasze gorsze połowy nie piją słodkich :mrgreen:
Samo suho ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 12:02

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

Trzeba wcześniej zamawiać czy z marszu można wpaść?

My wcześniej zamawialiśmy, bo chcialiśmy konkretne rzeczy, ale może i coś bez wcześniejszego zamawiania mają. Zawsze można zamówić jak np ktoś jedzie po ryby do Janjiny :D Jutro wrzucę fotki to będzie można popatrzeć. Nam sie tam podobało... :D takie dość klimatyczne miejsce :lol:

Po ryby to ja schodzę jedno piętro :oczko_usmiech:
Dzięki za odpowiedź :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 12:04

ita napisał(a):
maluszek napisał(a):
oo dobrze wiedzieć, blisko nas :D a cenowo przyzwoicie? :wink: zamieść foty koniecznie!

no i nie bądź d.upa, jedź co Cirkvic :lol:

To wszystko zależy ile kto zamawia. Już nie pamiętam ile zapłaciliśmy za kolacje na 4 osoby (to było 2 lata temu), ale ceny chyba nas nie przeraziły. Dwa dni wcześniej byliśmy w Kunie i tam zapłaciliśmy dużo więcej za kolacje. A i mieszane uczucia mieliśmy po wizycie w Kunie. Niby wszystko było ok, jedzenie dobre, miejsce interesujące, ale czegoś nam brakowało 8O Być może spodziwalismy się czegoś innego po Waszych zachwalaniach :D a może za mało wina wypiliśmy :lol:
Ostatnio edytowano 22.05.2014 12:07 przez maluszek, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 12:07

ita napisał(a):no i nie bądź d.upa, jedź co Cirkvic :lol:

Ita, a po co? :lol: Przecież to w Czechach :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 12:07

maluszek napisał(a):To wszystko zależy ile kto zamawia. Już nie pamiętam ile zapłaciliśmy za kolacje na 4 osoby (to było 2 lata temu), ale ceny chyba nas nie przeraziły. Dwa dni wcześniej byliśmy w Kunie i tam zapłaciliśmy dużo więcej za kolacje. A i mieliśmy mieszane uczucia po wizycie w Kunie. Niby wszystko było ok. jedzenie dobre, miejsce interesujące, ale czegoś nam brakowało 8O Być może spodziwalisy się czegoś innego po Waszych zachwalaniach :D a może za mało wina wypiliśmy :lol:

A jedliście danie główne? Czy tylko przystawki?
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 22.05.2014 12:09

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):Po ryby to ja schodzę jedno piętro :oczko_usmiech:
Dzięki za odpowiedź :)

:D nie każdy ma tak dobrze.... niektórzy muszą jeździć do Janjiny po ryby.... choć jak bedzie w tym roku :?: zobaczymy
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2014 12:17

Tak naprawdę to my w Cro nic sami nie pichcimy. Bobo robi nam zamówiona kolację tak smaczną , że nie ma sensu przesuwać kredensu :lol: Problem jest tylko z mulami bo ich już nie mają. Kiedyś mili ale Polacy wszystkie im oberwali i zjedli, muszle wrzucając do morza. Ale rekompensata jest kilka rodzajów ryb w tym konger, skorpena, zubatac i mniejsze rybki. Do tego sałatka z ośmiornicy z ziemniakami z oliwą i sałatka z pomidorów...No i blitwa :) I oczywiście lignje. Dla tych co nie mogą owoców morza, nie lubią albo się nie znają, jest mięso :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.05.2014 12:24

Do tego pichcenia dla gości przez autochtonów mam mieszanie uczucia.
W Molunacie lokales mówił o płaceniu potem, potem, a na koniec policzył grubiej, jak w knajpie w Dubrowniku.
Po tych akcjach grzecznie dziękuję.

Jeżeli macie inne doświadczenia, to chętnie poczytam.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 22.05.2014 12:37

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):no i nie bądź d.upa, jedź co Cirkvic :lol:

Ita, a po co? :lol: Przecież to w Czechach :)

się czepiacie "do Crkvic" :) ja się chorwackiego nie uczę, potem takie kluchy wstawiam :oops:

moja gospodyni jest leniwa i nie pichci, a chętnie bym poszła na taki układ. Pierwszy raz jak byłam w Cro, rano wystawiała tablice co może być na obiad i jak ktoś chciał to zamawiał, super to było.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone