Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 21.05.2014 07:43

W tym roku planowany Peljesac, więc wypadałoby przeczytać ten wątek po raz kolejny... od deski do deski :mrgreen:

Wyzwanie duże, ale toż to czysta przyjemność.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 21.05.2014 15:04

A gdzie i kiedy będziecie??
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.05.2014 19:13

Roxi napisał(a):W tym roku planowany Peljesac, więc wypadałoby przeczytać ten wątek po raz kolejny... od deski do deski :mrgreen:

Dobry wybór Kochana, dobry :) Peljesac i jego głębiny czekają na Was :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.05.2014 19:17

A głębiny tam są niekiepskie :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 21.05.2014 20:20

Roxi napisał(a):W tym roku planowany Peljesac, więc wypadałoby przeczytać ten wątek po raz kolejny... od deski do deski :mrgreen:

a czytanie tego wątku wciąga.... :D tak jak Peljesac
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.05.2014 20:26

Najbardziej to te podrumy z winem wciągają :) Czarne dziury :lol: A dokładnie crne dziury :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 21.05.2014 21:01

niektórych "bijelo" dziury wciągają :lol:
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 21.05.2014 22:25

Bocian napisał(a):Najbardziej to te podrumy z winem wciągają :) Czarne dziury :lol: A dokładnie crne dziury :)

maluszek napisał(a):niektórych "bijelo" dziury wciągają :lol:

Też w tym roku się tam wybierałam, ale w tej sytuacji 8O :wink:
:hut:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.05.2014 22:34

Chcemy wpaść za kilkanaście dni na półwysep po wino i biorąc pod uwagę, że będzie to kilkugodzinna wizyta chcielibyśmy odwiedzić jedno, może dwa miejsca.

Co zaproponujecie ?

Raczej plażowanie w sensie kąpiel odpada, ale posiedzieć w cieniu przy lodach jak najbardziej.

Byliśmy na Półwyspie dwa razy, raz w drodze do Korczuli i raz tylko po to, żeby wpaść na godzinkę do Żuljany.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.05.2014 22:54

Jak po wino to oczywiście zapraszam do Bobo. Przy okazji zobaczycie zatunelowy Peljesac. Jeśli nie interesują was mule w Drace to proponuje pojechać przez Żuljane , nową droga do Trstenica i stamtąd do Borka. Posiedzieć to można w Trpanju, przy okazji podobno mają dobre wino we Vrucici (chyba Dolnej) jak się jedzie na Divną. Nie próbowałem ale znam takich co chwalą. Posiedzieć oczywiście można w Orebiću ale to znasz.(lody u Bliźniaków) Co do przekąski, bo na konkretne jelo się nie wbijecie (na zamówienie) można podskoczyć do Kuny Peljeskiej. U Antunovicia. Stamtąd jest kapitalny zjazd do Crkvic ale atrakcją tam jest tylko droga :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.05.2014 23:03

O to chodziło, krótko i w temacie.

Dzięki.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.05.2014 06:55

kaszubskiexpress napisał(a):O to chodziło, krótko i w temacie.

Dzięki.

Zdjęć rób dużo w tym temacie :wink: ,
a do Crkvic koniecznie pojedźcie :oczko_usmiech: .
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.05.2014 07:26

mysza73 napisał(a):a do Crkvic koniecznie pojedźcie :oczko_usmiech: .

No :wink:

Oczywiście tego poniżej nie mogę pokazać żonie. Po wjeździe na Sv Jure w 2001 roku, gdy jakiś Niemiec chciał nas zepchnąć z drogi zjeżdżając w dół ma lęk przed każdego rodzaju wąskimi, górskimi dróżkami :mrgreen:
Bocian napisał(a):Stamtąd jest kapitalny zjazd do Crkvic ale atrakcją tam jest tylko droga :)

Dzięki.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.05.2014 07:35

kaszubskiexpress napisał(a):
mysza73 napisał(a):a do Crkvic koniecznie pojedźcie :oczko_usmiech: .

No :wink:

Oczywiście tego poniżej nie mogę pokazać żonie. Po wjeździe na Sv Jure w 2001 roku, gdy jakiś Niemiec chciał nas zepchnąć z drogi zjeżdżając w dół ma lęk przed każdego rodzaju wąskimi, górskimi dróżkami :mrgreen:
Bocian napisał(a):Stamtąd jest kapitalny zjazd do Crkvic ale atrakcją tam jest tylko droga :)

Dzięki.

Moja koleżanka przestała się do mnie odzywać gdy dojechaliśmy na dół :lool: ,
ale ja ostrzegałam, że będzie ciekawie :roll: :oczko_usmiech: .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.05.2014 08:46

Bocian napisał(a):przy okazji podobno mają dobre wino we Vrucici (chyba Dolnej) jak się jedzie na Divną. Nie próbowałem ale znam takich co chwalą.

Ja chwalę :) Aldonka też 8)

Dla mnie najbardziej klimatyczny (jeśli chodzi o miejscowości) na Pelješcu jest Trpanj, najładniejsze plaże - Divna i Duba. Najbardziej hardcore'owa droga (ever! :P) - zjazd z Kuny do Crkvic :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone