salad107 napisał(a):Osobiście zakochałam się w Peljescu i Orebicu. Widok na Korculę bardzo przyjemnyPo pracy wrzucę trochę zdjęć z półwyspu, spędziłam tam niestety tylko jeden, ale prawie cały dzień i śmiało mogę przyznać, że to jedne z piękniejszych miejsc w HR
qra69 napisał(a):salad107 napisał(a):Osobiście zakochałam się w Peljescu i Orebicu. Widok na Korculę bardzo przyjemnyPo pracy wrzucę trochę zdjęć z półwyspu, spędziłam tam niestety tylko jeden, ale prawie cały dzień i śmiało mogę przyznać, że to jedne z piękniejszych miejsc w HR
Jeden dzień to zdecydowanie za mało. Spędziłem prawie miesiąc i tak wszystkiego nie widziałem, jak dla mnie na chwilę obecną najlepsze miejsce w Cro, zobaczymy jak w tym roku po Vis'ie
Marlowe1994 napisał(a):Wymień wojstar kilka ciekawych miejsc które odkryłeś. Może się przydać kiedyś.
Marlowe1994 napisał(a):Dzięki
Trzeba zobaczyć miejsce z którego pochodzi wynalazca torpedyPoczytać legendę o trzech braciach...
Rowerem nie jeżdżę, to mnie ominie
Marlowe1994 napisał(a):Gdzie to muzeum?
Ivan Vukić zwany także Ivan Lupis opracował i zbudował torpedę, którą potem Whitehead udoskonalił. Dziadek Vukića urodził się w Nakovana, kiedyś Nakovanj, i przeprowadził do Rijeki, gdzie urodził się Ivan. Ivan kilkukrotnie wracał do Nakovany.
Marlowe1994 napisał(a):Wielu było chorwackich wynalazców. Albo takich których Chorwaci uznali za swoichChoćby wspomniany Tesla.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne