Nemhain napisał(a):Czy woda z kranu w Orebic nadaje się do picia?
wojstar napisał(a):ravel napisał(a):Mam pytanie gdzie kupić po drodze do Makalo koło Orebica niedrogie dobre winko takie do codziennego picia najlepiej półwytrwne lub pól słodkie ? Jadę za dziesięć dni i chciałbym kupić od razu jakiś zapasik na pobyt
Na wyjeździe z Janjinia w kierunku Orebić po lewej stronie tuż za wysuszonym boiskiem pilkarskim. Kupuję tam od lat dlatego polecam.
LUKASQ napisał(a):wojstar napisał(a):Pytanko takie mam: czy stateczki z Orebic na Korculę wypływają o pełnych godzinach czy połowach?
tak
Nemhain napisał(a):Czy woda z kranu w Orebic nadaje się do picia?
ravel napisał(a):wojstar napisał(a):ravel napisał(a):Mam pytanie gdzie kupić po drodze do Makalo koło Orebica niedrogie dobre winko takie do codziennego picia najlepiej półwytrwne lub pól słodkie ? Jadę za dziesięć dni i chciałbym kupić od razu jakiś zapasik na pobyt
Na wyjeździe z Janjinia w kierunku Orebić po lewej stronie tuż za wysuszonym boiskiem pilkarskim. Kupuję tam od lat dlatego polecam.
Tutaj ?
user12345678 napisał(a):OK, widzę, że skręciliśmy w stronę całej UE. Sporo podróżuję po Europie i nie zaobserwowałem podwyżek 15-25% rok do roku np. we Włoszech czy w Austrii w moich stałych miejscach. Zaraz pewnie dostanę odpowiedź, żebym sobie jechał do Austrii na wakacje ;-)
Nic, chciałem po prostu zweryfikować dochodzące sygnały, że Chorwaci dosyć agresywnie podnoszą ceny pod turystów, jak np. w przypadku autostrad. Kończę wątek, dzięki za odpowiedzi, czekam jeszcze 1,5 miesiąca i wyruszam w stronę półwyspu. Pozdrawiam.
Tomek W napisał(a):user12345678 napisał(a):OK, widzę, że skręciliśmy w stronę całej UE. Sporo podróżuję po Europie i nie zaobserwowałem podwyżek 15-25% rok do roku np. we Włoszech czy w Austrii w moich stałych miejscach. Zaraz pewnie dostanę odpowiedź, żebym sobie jechał do Austrii na wakacje ;-)
Nic, chciałem po prostu zweryfikować dochodzące sygnały, że Chorwaci dosyć agresywnie podnoszą ceny pod turystów, jak np. w przypadku autostrad. Kończę wątek, dzięki za odpowiedzi, czekam jeszcze 1,5 miesiąca i wyruszam w stronę półwyspu. Pozdrawiam.
Tak, jest drogo. Dwa lata temu jedliśmy w knajpie co 2-3 dni, teraz raz w tygodniu. Takie życie, temat rzeka ale morze tak samo piękne. I sam półwysep również.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne