napisał(a) rocker » 07.07.2023 09:51
Krisv napisał(a):rocker napisał(a):a jak tak jeszcze zapytam tych którzy są/będą aby zrobili zdjęcie cen z menu u "Starego Ribara"
Nie chce nam się tam chodzić - mamy bliżej 3 konoby i bistro obok siebie jakieś 300 m od naszego apartamentu.
Jedliśmy we wszystkich tych miejscach i najbardziej przypadła nam Teuta. Barsa i Trumbeta są nastawione na klientów z łódek i serwowanie głównie dużych ryb na wagę i homarów. Do tego Barsa ma bardzo krótkie menu - zamówiliśmy raz skorpenę z przystawką, sałatką, ziemniakami i winem i to była jak na razie nasza najdroższa kolacja w Chorwacji. Muszę przyznać, że ryba przygotowana przez Gorana była świetna, ale nie stać nas na stołowanie się przez 10 dni po takich cenach
Gordana, nie Gorana
ale to prawda:
- Barsa - nagłośniona przez Roberta Makłowicza ściąga polaków, niestety właściciel się zmienił bardzo, byłem tam 1 raz w 2016 roku i wtedy było milo i gościnnie. Ostatni raz byłem tam 2 lata temu i była tragedia. Jak się jachtem nie przypłynęło to Gordan traktował Cie z góry.
- Trumbetta - bardzo smaczne jedzenie, lepsza obsługa niż w Barsie, ale fakt że też nastawiona na ludzi z jachtów
- Teuta - bardzo fajna obsługa, bardzo dobre jedzenie, jadłem w zeszłym roku tam 2 razy i wszystko było smaczne
- Stari Ribar - zaraz przy głównej plaży (w wodzie w tym miejscu jest piasek więc polecam), ceny konkurencyjne, a właściciel prze fajny człowiek, tu jadłem kilkukrotnie i zawsze był miły uprzejmy, a jak Cie poznał to zawsze gratisy dawał
- Gradina - tu jeszcze byłem, rownież miło, sympatycznie i dobrze karmią, ceny chyba minimalnie wyższe. Jedyny minus dłuższy czas oczekiwania na jedzenie.
p.s. jeszcze możesz pojechac hardcorową trasą do syna Gordana na plażę i do konoby Estravaganca. Troszkę lepiej niz o Gordana a ceny lepsze.