rocker napisał(a):Witajcie drodze forumowicze, mam pytanie do tych którzy odwiedzili Mljet. Czy możecie mi przybliżyć jakieś informacje o wycieczkach na Mljet? W tym roku po raz 6 będę na Peljesacu i w sumie myślimy z żoną o wycieczce na tę wyspę tylko nie mam za bardzo pojęcia skąd/dokąd/jak to wygląda itp
wojstar napisał(a):Zależy co chcesz zwiedzić.
Jeżeli park narodowy na którym są jeziorka to ja zrobiłem tak: wybrałem się katamaranem na Mljet. Około 10:00 wypływa z nabrzeża na Korculi i dopływa na Mljet do Pomena. Powrót około 17:00/18:00 - bilety można kupić na dany dzień w internecie lub dwa/trzy dni wcześniej na Korculi.
Jeżeli całą wyspę to najlepiej swoim samochodem promem z Prapratno do Sobra.
Są organizowane z Orebic wycieczki na Mljet do jaskini Odyseusza, ale jest to uzależnione od stanu morza - w zeszłym roku podczas mojego pobytu ani razu nie płynął statek.
Krisv napisał(a):Czy ktoś ze stałych bywalców wie, gdzie w okolicach Orebić, albo na trasie do Loviste można umyć samochód?
Znalazłem na GM jedną myjnię, ale z informacją "zamknięta na stałe". Przy marketach też nic nie widzę na StreetView
rocker napisał(a):Raczej celuję w NP Mljet. Dlatego zależy mi na jakimś promie z Orebicia, gdyż będę w Loviste.
rocker napisał(a):Krisv napisał(a):Czy ktoś ze stałych bywalców wie, gdzie w okolicach Orebić, albo na trasie do Loviste można umyć samochód?
Znalazłem na GM jedną myjnię, ale z informacją "zamknięta na stałe". Przy marketach też nic nie widzę na StreetView
Z tego co pamiętam to nigdzie nie umyjesz. W samym Orebiciu też nie kojarzę takiego miejsca (ale nie upieram się że nie ma).
artbas napisał(a):A ja mam do Was pytanie o wypożyczalnie Rent a ebike, Rent a scooter. Będziemy stacjonować w Loviste
GM pokazało tylko jedną słabą wypożyczalnię w Orebic.
Będziemy już 4raz w tych okolicach, ale zawsze mieliśmy swoje rowery i nie mieliśmy potrzeby szukania wypożyczalni.
Ktoś coś kojarzy ?
wojstar napisał(a):artbas napisał(a):A ja mam do Was pytanie o wypożyczalnie Rent a ebike, Rent a scooter. Będziemy stacjonować w Loviste
GM pokazało tylko jedną słabą wypożyczalnię w Orebic.
Będziemy już 4raz w tych okolicach, ale zawsze mieliśmy swoje rowery i nie mieliśmy potrzeby szukania wypożyczalni.
Ktoś coś kojarzy ?
Ja osobiście dla mnie i małżonki wypożyczam rowerki w biurze Dalmatino - bez e-napędu i tak dojeżdżam do Nakovanj
Witajcie drodze forumowicze, mam pytanie do tych którzy odwiedzili Mljet. Czy możecie mi przybliżyć jakieś informacje o wycieczkach na Mljet? W tym roku po raz 6 będę na Peljesacu i w sumie myślimy z żoną o wycieczce na tę wyspę tylko nie mam za bardzo pojęcia skąd/dokąd/jak to wygląda itp
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne