markid napisał(a):No to wygląda na to, że obwodnica Stonu została otwarta
https://www.youtube.com/shorts/C46PhNE63Dg
kiepuczi napisał(a):kaeres napisał(a):Stronkę temu zadałem pytanko "PS. która z relacji zamieszczonych na 1 stronie omawia stricte rajd po plażach albo po interiorze (z winnicami) ?"
...ale może umknęło...
Przelatuję te relacje ale ciężko się doszukać akurat tych rzeczy na których mi zależy w pytaniu.
Może pomożecie ?
o winach półwyspu i Korculi zamieszczałem opinie, rekomendacje oraz oceny win rok rocznie na przełomie Lipca / Sierpnia. Proszę przefiltrować po postach autora. W tym roku tez nie omieszkam w Lipcu skrobnąć kilka słów mam już nawet kilka nowych winnic upatrzonych które będę chciał odwiedzić.
matis napisał(a):kiepuczi napisał(a):kaeres napisał(a):Stronkę temu zadałem pytanko "PS. która z relacji zamieszczonych na 1 stronie omawia stricte rajd po plażach albo po interiorze (z winnicami) ?"
...ale może umknęło...
Przelatuję te relacje ale ciężko się doszukać akurat tych rzeczy na których mi zależy w pytaniu.
Może pomożecie ?
o winach półwyspu i Korculi zamieszczałem opinie, rekomendacje oraz oceny win rok rocznie na przełomie Lipca / Sierpnia. Proszę przefiltrować po postach autora. W tym roku tez nie omieszkam w Lipcu skrobnąć kilka słów mam już nawet kilka nowych winnic upatrzonych które będę chciał odwiedzić.
@kiepuczi dzięki za fajne opisy i rekomendacje winiarni z poprzednich postów!
Dingac 2019 od Kiridziji w zeszłym roku (9/2022) był jeszcze ciut za młodym winem, ale bardzo potężnym, tanicznym i z ogromnym potencjałem do leżakowania. A co tam planujesz odwiedzić w tym roku?
-AnKa- napisał(a):Witam wszystkich w związku z tym że to mój pierwszy post
Mam pytanie. Może ktoś podpowiedzieć jak dojechać na przełomie maj/czerwiec z lotniska Dubrownik na półwysep Pelješac w okolice Potomje ? Jest jakaś rozsądna alternatywa ? Czy lepiej wypożyczyć auto ?
kiepuczi napisał(a):
Z Dubrownika do Orebić jezdzą 2 albo 3 linie autobusowe, wszystkie autobusy wyjezdzają po południu, najwcześniejszy jest ok 15 . Wyjazd z Bus Terminal w Dubrownik. Autobus przejezdza przez Potomje ale trzeba by upewnić się ze zatrzyma się w Potomje. Choć tak na prawdę pobyt w Potomje bez samochodu to trochę słabo, najbliższy większy sklep to Orebić.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne