zablo napisał(a):pytanie nie jak długa jest kolejka, tylko czy wszystkie auta mieszczą się na promie...?
Podobnie było Trpanj teraz rozbudowali nabrzeże i kolejki są krótsze.
Natko_ napisał(a):Koszt PEKI na 2 osoby to tak orientacyjnie ile?
Bo 6 lat temu płaciliśmy jakieś 160 kn i nie wiem, czy na człowieka, czy na parę...
A mam do namówienia 3 pary z dużymi dziećmi (młodzieżą), więc warto się jakoś przygotować
nowacz1994 napisał(a):Hej! Niedługo wybieramy się na Peljesac, dużo już wiem, ale kwestia gastronomiczna jeszcze w powijakach. Znaczy najłatwiej byłoby jechać po śladzie RM jednak czy to sensowna ekonomicznie opcja?
Na pytanie gdzie zjeść większość poleca jako nr 1 - konobę Portun. Z komentarzy wynika, że jest tam znakomicie. Jednak zastanawia mnie kwestia cen w tej restauracji (jak i innych które odwiedział RM). Na fali popularności na pewno nie mają tanio. I stąd moje pytanie - jaką polecicie restauracje w której nie był RM ?
gdzie w samym Orebiciu dostanę dobrą oliwę i dingaca? Wyczytałem, że koło marketu tommy znajdował się sklepik, ale nie mogę go znaleźć w google
nowacz1994 napisał(a): I stąd moje pytanie - jaką polecicie restauracje w której nie był RM ?
kiepuczi napisał(a):Co do samego Orebica to dobrego wina nie kupisz a na pewno nie dobry Dingać
kiepuczi napisał(a): ...najlepsze winiarnie półwyspu gdzie kupisz najlepszy Dingać. 3-4 minity spacerkiem od knoby Portum masz winiarza Kiridzia, ciężko go zastać w domu ale Dingac jeden z lepszych.
matis napisał(a):kiepuczi napisał(a): ...najlepsze winiarnie półwyspu gdzie kupisz najlepszy Dingać. 3-4 minity spacerkiem od knoby Portum masz winiarza Kiridzia, ciężko go zastać w domu ale Dingac jeden z lepszych.
@kiepuczi a napisałbyś proszę swoją subiektywną listę winnic na Peljescu, które wg Ciebie są najlepsze jakościowo? Mam na myśli typowo miejscowe odmiany, tj. Dingac i Plavac Mali. Będę niedługo na miejscu i chciałbym kilku dobrych winiarzy odwiedzić.
Koenig napisał(a):Z reklamowanych przez RM polecam restaurację w Villi Vrgorac (Kuciste, obok Orebic), tylko trudno czasem o miejsce w "pierwszym rzędzie" widokowym
Cenowo normalnie, jakościowo bardzo smacznie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne