Bocian napisał(a):AdamBeata napisał(a):No jak to gdzie w borku na naszej kwaterze
No ale jak sie nazywa ta kwatera?
To nie ma nazwy, Nasz gospodarz nazywa się Damir, wiem który to dom i tyle mi wystarcza.
AdamBeata napisał(a):Ja odkąd trafiłem do Borka to już czwarty raz będę u tego samego gospodarza i powiem szczerze, nawet nie mam zamiaru szukać gdzie indziej - jest bosko. Podczas podróży spędzamy zawsze kilka nocy gdzieś na dziko pod namiotem w różnych milutkich miejscach ale biorąc pod uwagę, że jeszcze podczas studiów całą Chorwację przejechałem stopem i byłem w wielu miejscach, to Borek jest jak na razie no. 1
AdamBeata napisał(a):W Borku masz sporo miejsc przepięknych mieszkanek. Pewnie 90% już dawno na sezon zarezerwowanych. My w zeszłym roku, jak nam się skończyły noclegi u naszego, to przeszliśmy na drugą stronę ulicy do Nikolica Apartments i było trochę wolnego (to był lipiec). Na forum je odradzali bo trochę brudne. My tam byliśmy tylko zastępczo dwie noce i dało się przeżyć
Nie wszystkie znajdziesz w necie (naszego na przykład nie ma, ale u nas już niektóre mieszkania są zarezerwowane na dwa lata do przodu (szczególnie w lipcu).
Pierwszy raz byłem w Borku w ciemno i coś znalazłem. Jeśli nic w necie nie znajdziecie to polecam przyjechać w ciemno i powinniście coś znaleźć, a podczas pobytu już można podpytywać na następny rok i brać emaile i numery - tak właśnie zaczęła się moja przygoda z Borkiem
Co do bliskości wody to praktycznie z każdego mieszkania jak dobrze rzucisz kamieniem to wpadnie do morza
Jest jedna mała uliczka i po jednej stronie mieszkania są po prostu nad wodą i schodzicie schodkami prosto do morza, a po drugiej stronie...trzeba przejść tylko ulicę
Bocian napisał(a):rocker napisał(a):sorki za mój skrót myślowy, chodziło mi o ceny kwater. A pytam ogólnie o ceny jak tam się plasują?
Moim zdaniem jak wszędzie. Mały sklepik-wyższe ceny, duży dućan- niższe ceny. Ogólnie w sklepach jest drożej niż w PL o jakieś 20% choć znajdziesz tez i większe przebicie. Ale znajdziesz też i rzeczy tańsze niż u nas. Można przejrzec gazetki reklamowe sklepów. Akcija jest także i u nich. Co do apartmanów to ja od lat płacę podobną cenę. Przez 10 lat wzrosła o 5 euro w sezonie. Teraz jest 40 euro za 2+2.
ewwwa napisał(a):no właśnie nie dla wszystkich, bo dostałam w tym tygodniu odpowiedź od Bobo i było to 50e, ale trudno i tak pojadę:)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne