Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 14.05.2014 21:28

Bocian napisał(a):
AdamBeata napisał(a):No jak to gdzie w borku na naszej kwaterze :)

No ale jak sie nazywa ta kwatera? :)

To nie ma nazwy, Nasz gospodarz nazywa się Damir, wiem który to dom i tyle mi wystarcza. :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.05.2014 21:31

My płaciliśmy 35 Euro za apartament 2 +2 w Pjestatie. Takie ceny były dwa lata temu, teraz być może jest drożej... :D co prawda nie ma tam widoku na pełne morze :wink: , tylko jest malo more, ale za to dom nad samym morzem. :D Mąż mi tylko winko ciągle donosił, sam siedząc na tarasie... :D
Było tam przyjemnie.... ale nie lubimy za długo w jednym miejscu siedzieć, dlatego teraz jest Borak.... szukamy czegoś jeszcze wspanialszego. Jak znajdziemy to pewnie nie będziemy szukać dalej. :D
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 14.05.2014 21:40

Ja odkąd trafiłem do Borka to już czwarty raz będę u tego samego gospodarza i powiem szczerze, nawet nie mam zamiaru szukać gdzie indziej - jest bosko. Podczas podróży spędzamy zawsze kilka nocy gdzieś na dziko pod namiotem w różnych milutkich miejscach ale biorąc pod uwagę, że jeszcze podczas studiów całą Chorwację przejechałem stopem i byłem w wielu miejscach, to Borek jest jak na razie no. 1
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.05.2014 21:46

AdamBeata napisał(a):Ja odkąd trafiłem do Borka to już czwarty raz będę u tego samego gospodarza i powiem szczerze, nawet nie mam zamiaru szukać gdzie indziej - jest bosko. Podczas podróży spędzamy zawsze kilka nocy gdzieś na dziko pod namiotem w różnych milutkich miejscach ale biorąc pod uwagę, że jeszcze podczas studiów całą Chorwację przejechałem stopem i byłem w wielu miejscach, to Borek jest jak na razie no. 1

my na to też liczymy, że to będzie to nasze miejsce docelowe :D bo że peljesac to już nie ulega wątpliwości....
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 16.05.2014 12:54

Widzieliście ?

Dodali 2 kamerki z widokiem na Półwyspie Viganj I, Viganj II :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 17.05.2014 18:42

Właśnie patrzę, na razie cisza, spokój... :D
Tomek W
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek W » 17.05.2014 18:45

Witam Klubowiczów, w tym roku chcę do Was dołączyć. Proszę o jakiś namiar na pensjonat w cichym miejscu, blisko morza. Pozdrawiam.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 18.05.2014 13:41

W Borku masz sporo miejsc przepięknych mieszkanek. Pewnie 90% już dawno na sezon zarezerwowanych. My w zeszłym roku, jak nam się skończyły noclegi u naszego, to przeszliśmy na drugą stronę ulicy do Nikolica Apartments i było trochę wolnego (to był lipiec). Na forum je odradzali bo trochę brudne. My tam byliśmy tylko zastępczo dwie noce i dało się przeżyć :)
Nie wszystkie znajdziesz w necie (naszego na przykład nie ma, ale u nas już niektóre mieszkania są zarezerwowane na dwa lata do przodu (szczególnie w lipcu).
Pierwszy raz byłem w Borku w ciemno i coś znalazłem. Jeśli nic w necie nie znajdziecie to polecam przyjechać w ciemno i powinniście coś znaleźć, a podczas pobytu już można podpytywać na następny rok i brać emaile i numery - tak właśnie zaczęła się moja przygoda z Borkiem :)
Co do bliskości wody to praktycznie z każdego mieszkania jak dobrze rzucisz kamieniem to wpadnie do morza :)
Jest jedna mała uliczka i po jednej stronie mieszkania są po prostu nad wodą i schodzicie schodkami prosto do morza, a po drugiej stronie...trzeba przejść tylko ulicę :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2014 14:17

Dla przypomnienia :)
Obrazek
Obrazek
8)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 18.05.2014 15:34

AdamBeata napisał(a):W Borku masz sporo miejsc przepięknych mieszkanek. Pewnie 90% już dawno na sezon zarezerwowanych. My w zeszłym roku, jak nam się skończyły noclegi u naszego, to przeszliśmy na drugą stronę ulicy do Nikolica Apartments i było trochę wolnego (to był lipiec). Na forum je odradzali bo trochę brudne. My tam byliśmy tylko zastępczo dwie noce i dało się przeżyć :)
Nie wszystkie znajdziesz w necie (naszego na przykład nie ma, ale u nas już niektóre mieszkania są zarezerwowane na dwa lata do przodu (szczególnie w lipcu).
Pierwszy raz byłem w Borku w ciemno i coś znalazłem. Jeśli nic w necie nie znajdziecie to polecam przyjechać w ciemno i powinniście coś znaleźć, a podczas pobytu już można podpytywać na następny rok i brać emaile i numery - tak właśnie zaczęła się moja przygoda z Borkiem :)
Co do bliskości wody to praktycznie z każdego mieszkania jak dobrze rzucisz kamieniem to wpadnie do morza :)
Jest jedna mała uliczka i po jednej stronie mieszkania są po prostu nad wodą i schodzicie schodkami prosto do morza, a po drugiej stronie...trzeba przejść tylko ulicę :)

My w tym roku będziemy w apartamentach Nikolica. Czytaliśmy wszystko co się znalazło na forum o tych apartamentach. Ludzie pisali, że się poprawiło z czystością. Jakie jest Twoje zdanie Adamie ? Jedziemy do Borka pierwszy raz i nie chcemy się rozczarować. Co prawda nie szukamy błyszczącego luksusu, bo i tak cały dzień spędzamy poza domem, ale....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2014 15:35

Ynka była i pisała, że jest ok.
ewwwa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewwwa » 18.05.2014 15:45

Bocian napisał(a):
rocker napisał(a):sorki za mój skrót myślowy, chodziło mi o ceny kwater. A pytam ogólnie o ceny jak tam się plasują?

Moim zdaniem jak wszędzie. Mały sklepik-wyższe ceny, duży dućan- niższe ceny. Ogólnie w sklepach jest drożej niż w PL o jakieś 20% choć znajdziesz tez i większe przebicie. Ale znajdziesz też i rzeczy tańsze niż u nas. Można przejrzec gazetki reklamowe sklepów. Akcija jest także i u nich. Co do apartmanów to ja od lat płacę podobną cenę. Przez 10 lat wzrosła o 5 euro w sezonie. Teraz jest 40 euro za 2+2.

witam
czytam o tych cenach, wysyłam mnóstwo zapytań i teraz jestem na 100% pewna że 40 e to tylko dla stałych i zaprzyjaźnionych turystów :D
2 lata temu znaleźliśmy w Borku za 50 e ap.2+2 a teraz w tym samym miejscu już 60 e. Może ja źle szukam :)?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2014 15:48

Tam gdzie jeździmy ta cena jest dla wszystkich. Moim zdaniem można ją podnieść na 50 euro i nie byłoby krzywdy. Ale Bobo nie podnosi, może dlatego ma rezerwacje na dwa lata w przód. Choć z drugiej strony można podejść do sprawy tak, że u Bobo cena jest ok a inni przesadzają.
ewwwa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewwwa » 18.05.2014 15:50

no właśnie nie dla wszystkich, bo dostałam w tym tygodniu odpowiedź od Bobo i było to 50e, ale trudno i tak pojadę:)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2014 15:57

ewwwa napisał(a):no właśnie nie dla wszystkich, bo dostałam w tym tygodniu odpowiedź od Bobo i było to 50e, ale trudno i tak pojadę:)

Nie słyszałem o podwyżce. Być może podniósł cenę z uwagi na to, że wszyscy podnieśli... Być może przyjdzie i nam zapłacić 50 euro za dzień... Wysłałem mu właśnie mejla z pytaniem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone