GegeCro napisał(a):Witam serdecznie,
Spędziłem 2 tygodnie w zeszłym roku! Piękne i urokliwe miejsce.
Świeże ryby Orebić :
Ul. Bana Josipa Jelačića 78, 20250, Orebić, Chorwacja
obok marketu Konzum i "warzywniaka". Są 2 małe sklepiki z rybami, jeden prowadzi starszy Pan, drugi małżeństwo. Osobiście polecam od starszego Pana. Cenowo tak samo ale lepiej przygotuje ryby. Można oczywiście samemu, ale na początku dobrze wziąć przygotowaną ,żeby wiedzieć jak powinno to wyglądać.
Konoby:
Dubravica 34, 20250, Orebić, Chorwacja - Lawanda - podjeżdza się pod Camp, na Campie wózkiem obsługa zawozi na sam dół do restauracji, widok 10/10, jedzenie przepyszne. Polecam czarne risotto (czerni rizot).
Viganj 128, 20267, Kučište, Chorwacja - Maszklin - otwarta przez słynnego Antunovica, w zeszłym roku. Co do menu, codziennie może być inne ponieważ serwują to co złowią sami lub kupią od swoich dostawców. Trochę od Orebica ale warto - dla samego widoku i obsługi. Jedzenie tak samo na najwyższym poziomie.
Generalnie to takie podejście indywidualne do klienta jest w Polsce niespotykane. Każdemu kto jest w Orebicu polecam oba miejsca.
W razie pytań to chętnie odpowiem, mam troche aktualne informacje i cały wypoczynek przygotowywałem sam, żeby cały urok Peljesca przeżyć w 100%
Pozdrawiam
A gdzie najlepiej winko czy rakiję kupić?