Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 14.05.2014 19:08

sorki za mój skrót myślowy, chodziło mi o ceny kwater. A pytam ogólnie o ceny jak tam się plasują?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.05.2014 19:10

rocker napisał(a):Witam Was drodzy forumowicz,
nie chcę tworzyć nowego tematu, ale chciałbym się dowiedzieć apropos cen na półwyspie od początku września.
Jak się one kształtują, czy są już niższe niż w sezonie?
Nie wiem czy można tu zamieszczać krypto-reklamy, ale szukam jakiegoś apartamentu dla 2os. w okolicach Orebicia/Kuciste jeden warunek to blisko plaży...aha no i 2gi żeby było w miarę tanio (liczę na 15-17E/os).

pomożecie?

Dwójki są często droższe od czwórek w przeliczeniu na osobę.
Przyjmij ok. 50 €
Najwyżej resztę przywieziesz do domu.
100-200 € to i tak większej różnicy w cenie urlopu nie robi.
Tyle można wydać w kilka dni w knajpie/na zwiedzanie/mandat, etc.
:wink:
Tematów o kosztach urlopu w Cro jest kilka.
Ilu ludzi się wypowiada, tyle opinii.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 19:14

rocker napisał(a):sorki za mój skrót myślowy, chodziło mi o ceny kwater. A pytam ogólnie o ceny jak tam się plasują?

Moim zdaniem jak wszędzie. Mały sklepik-wyższe ceny, duży dućan- niższe ceny. Ogólnie w sklepach jest drożej niż w PL o jakieś 20% choć znajdziesz tez i większe przebicie. Ale znajdziesz też i rzeczy tańsze niż u nas. Można przejrzec gazetki reklamowe sklepów. Akcija jest także i u nich. Co do apartmanów to ja od lat płacę podobną cenę. Przez 10 lat wzrosła o 5 euro w sezonie. Teraz jest 40 euro za 2+2.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.05.2014 20:52

nie każdy ma tak dobrze, jak Ty Bocian... :D Ty tam jak u siebie.... :lol:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 14.05.2014 20:57

Bocian napisał(a):Co do apartmanów to ja od lat płacę podobną cenę. Przez 10 lat wzrosła o 5 euro w sezonie. Teraz jest 40 euro za 2+2.

Ja płacę jeszcze mniej, ale nie mogę powiedzieć ile :lol: to tajemnica :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 20:59

Aldonka napisał(a):
Bocian napisał(a):Co do apartmanów to ja od lat płacę podobną cenę. Przez 10 lat wzrosła o 5 euro w sezonie. Teraz jest 40 euro za 2+2.

No ale Ty śpisz na plaży :mrgreen: Ja też, ale z wyboru :oczko_usmiech:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 14.05.2014 21:01

Aldonka napisał(a):
Bocian napisał(a):
AdamBeata napisał(a):Nasz właściciel ma ponton motorowy. Przemieszcza sie nim między Dubrovnikiem i właśnie Borkiem. Muszę go podpytać, czy dałoby radę czasami wypożyczyć za jakąś opłatą, ale to już na miejscu. Jak jakieś dobre polskie wiktułały mu przywiozę to może da sie podkupić :)

Chcesz powiedzieć, że ktoś pływa z Borka do Dubrovnika pontonem?

Powiem szczerze...jakoś w to nie wierzę...ale może lubi dłuuuugie wycieczki :D

No jasne, że pływa. On mieszka na stałe w dubrovniku i całą rodziną przypływa do Borka na urlop. Po zakupy i inne pierdoły pływa do dubrovnika. Czasami co drugi dzień tam śmiga. Nie ma auta w Borku, wszystko zwozi pontonem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 21:03

AdamBeata napisał(a):
Aldonka napisał(a):
Bocian napisał(a):
AdamBeata napisał(a):Nasz właściciel ma ponton motorowy. Przemieszcza sie nim między Dubrovnikiem i właśnie Borkiem. Muszę go podpytać, czy dałoby radę czasami wypożyczyć za jakąś opłatą, ale to już na miejscu. Jak jakieś dobre polskie wiktułały mu przywiozę to może da sie podkupić :)

No jasne, że pływa. On mieszka na stałe w dubrovniku i całą rodziną przypływa do Borka na urlop. Po zakupy i inne pierdoły pływa do dubrovnika. Czasami co drugi dzień tam śmiga. Nie ma auta w Borku, wszystko zwozi pontonem.

70 km? Pontonem? Jakoś nie mogę uwierzyć... Ile czasu go nie ma jak płynie z Borka do Dubrovnika?
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.05.2014 21:05

AdamBeata napisał(a):
Aldonka napisał(a):
Bocian napisał(a):

A może to ponton razem z jakąś np Bavarią :lol: lub coś podobnego.... bo jak tak to ja chętnie się zapisuję na taką wycieczkę.... :D
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 14.05.2014 21:13

Co do cen, to u naszego właściciela mały apartament w sezonie kosztuje 60, a duży 120e. Poza lipcem i sierpniem odpowiednio 50 i 100e. Małe składają się z dwóch pomieszczeń i łazienki w sumie dwa podwójne łóżka. A duży jest jeden z dwoma wielkimi sypialniami i salonikiem z dużym łóżkiem (tak 6 do 8 osób bez problemu).
Ja mam mały rabat oczywiście ale bez szału. Tylko że nasze apartamenty w zeszłym roku były juz zarazerwowane na niektóre terminy nawet na 2015, a w zeszłym roku jak rezerwowałem na ten to został tylko sierpień. No ale cóż - z domu schodzę do wody, miejsce na grila z kominkiem i sałym wyposażeniem, mamy wybetonowany kawałek do opalania na skałach i zawsze wina darmowego pod dostatkiem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 21:16

Gdzie takie rarytasy?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 14.05.2014 21:21

Bocian napisał(a):
Aldonka napisał(a):

Na plaży, na plaży fajnie jest..... :D :D

A ja się dokopałam właśnie do zdjęć z 2009 roku i pokażę Wam, że nie zawsze świeci słońce, że czasem niebo zasnuwa się chmurami, że pada deszcz, a nawet grad :)

P1250462.jpg

P1250453.jpg

P1250451.jpg

P1250447.jpg

P1060280.jpg

P1250466.jpg

:D
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 14.05.2014 21:22

No jak to gdzie w borku na naszej kwaterze :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2014 21:24

AdamBeata napisał(a):No jak to gdzie w borku na naszej kwaterze :)

No ale jak sie nazywa ta kwatera? :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 14.05.2014 21:25

Aldonka napisał(a):
Bocian napisał(a):
Aldonka napisał(a):

Na plaży, na plaży fajnie jest..... :D :D

A ja się dokopałam właśnie do zdjęć z 2009 roku i pokażę Wam, że nie zawsze świeci słońce, że czasem niebo zasnuwa się chmurami, że pada deszcz, a nawet grad :)

Potwierdzam. Pierwszy raz 5 lat temu byłem tam we wrzesniu i padało przez kilka dni, a temperatura była tak niewiele ponad 20.

:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone