Mary1234 napisał(a):Hej,
czy ktoś jest w stanie polecić miejscówkę na zakup oliwy tej słynnej domowej i dobrej jakości?
Ogółem w Cro jestem drugi raz, w tamtym roku w Baśce kupiłam w końcu w zwykłym sklepie, nie była zła, ale chciałabym spróbować tej słynnej dobrej, jaka się niektórzy tu zachwycali przejrzałam trochę forum i o Peljesac nic nie znalazłam, czytałam też że w tych przydrożnych targach można się naciąć
Gospodarza mojego lokum bardzo ciężko mi złapać, pomyślałam że może tu będzie szybciej. Jestem w Orebic ale mogę podjechać wszędzie
Dziękuję!
Ja zawsze kupowałem w 2 miejscach pół na pół kilka butelek w Spaleta w Kunie a kilka w OPG Glavor w Drace, obie sprawdzone miejscówki ta z Drace zawsze jest pierwszej jakości i sprzedawana w szklanych butelkach. w tym roku zakupy oliwy zrobiłem na Korculi.
W Orebic o ile pamiętam to chyba koło Tommy market w centrum jest sklep z oliwa, ( czyny rano kilka godzin i po 17.00 , w ciągu dnia nieczynne ) Oferują oliwę niefiltrowaną dlatego lekko mętną ale też przechowuje sie z powodzeniem kilka miesięcy.