kiepuczi napisał(a):corrina napisał(a):
Poza Spaletą polecam no wina z Stone winiarnia Vukas i Ivan Miloš ze Stone.
damianisko5 napisał(a):kiepuczi napisał(a):corrina napisał(a):
Poza Spaletą polecam no wina z Stone winiarnia Vukas i Ivan Miloš ze Stone.
Znam półwysep Pelješac ale nie wiem gdzie jest Stone.
I drugie pytanko /żeby było miło/ Co to jest/są tyś.
kiepuczi napisał(a):Bo zakładam że gdzieś tam się kręcił Pan Robert skoro w Piatek jadł szczupaka w okolicy parku Słowińskiego parku Narodowego
Bravik napisał(a):kiepuczi napisał(a):Bo zakładam że gdzieś tam się kręcił Pan Robert skoro w Piatek jadł szczupaka w okolicy parku Słowińskiego parku Narodowego
To musi być z niego niezły zmarźluch, że się tak ciepło ubiera przy trzydziestostopniowych upałach. Data nakręcenia materiału i data jego opublikowania....i samolot może zostać na lotnisku.
rekordarek napisał(a):Czy w konobach standardem jest opcja płatności kartą? Restauracje typu Panorama, czy Domanoeta?
corrina napisał(a):A gdzie będziecie mieć bazę na Peljesacu ?
corrina napisał(a): kilometrowo odległości nie są wielkie - do Orebica ok 40 km, ale trzeba mieć na uwadze przejazd przez góry, trasa wydłuża się czasowo podwójnie.
corrina napisał(a):Co do plaż, to puste znaleźliśmy tylko zatoczki u nas w Żuljanie, oczywiście pod warunkiem odpowiednio wcześniejszego wyjścia z domu. Po 11:00 nie ma co liczyć na puste miejsca.
corrina napisał(a):Widokowo bardzo podobała nam się Divna, jednak o 13:00, kiedy do niej dotarliśmy, była totalnie zawalona. Trochę poluzowało się po południu. Jesli chodzi o widoczki podwodne, to super jest plaża w Boraku, ta obok restauracji Matusko. Przyjemna też jest Uvala Vucine, ale tu też kupa ludzi.
Myślę, że względnie pusto moze byc na Estravaganza, ale my tam już nie zdążymy dotrzeć, jutro ruszamy na Korcule. No i na Estravaganzę najpierw polecam obejrzeć jakiś filmik z dojazdu na youtubie
Kris napisał(a):Co tu tak cicho na forum Peljesca - od tygodnia nic ????? Ja już wróciłem z Borka ponad miesiąc temu ale nadal miło być na bieżąco z tym wspaniałym miejscem na Ziemi.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne