Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 17:48

Tam chyba Ynka kminiła?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 17:54

maluszek napisał(a): Nikolica w Borku

Nareszcie trafiliście tam gdzie trzeba :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 17:58

jara napisał(a):Tam chyba Ynka kminiła?

Dokładnie tak.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.05.2014 17:59

Sądząc z Twoich Bocian i innych opisów to chyba tak.... na pewno tak.... Już odznaczam dni w kalendarzu :D
Może wiesz coś na temat wynajmu łódki Bocian w tej miejscowości?
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 18:01

maluszek napisał(a):Sądząc z Twoich Bocian i innych opisów to chyba tak.... na pewno tak.... Już odznaczam dni w kalendarzu :D
Może wiesz coś na temat wynajmu łódki Bocian w tej miejscowości?
Pozdrawiam

Nareszcie morze zobaczysz :lol:
Nic nie wiem na temat wynajęcia łódki. Bobo ma swoja i czasem nas wozi. A raczej dzieciaki bardziej :) A rano pływamy sieci i siatki wyciągać.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.05.2014 18:36

ok...może jednak uda się coś znaleźć...., bo mój mąż to żeglarz więc chciałabym mu jakąś niespodziankę zrobić...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 19:21

maluszek napisał(a):ok...może jednak uda się coś znaleźć...., bo mój mąż to żeglarz więc chciałabym mu jakąś niespodziankę zrobić...

Raczej motorowodniak.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 19:33

maluszek napisał(a):ok...może jednak uda się coś znaleźć...., bo mój mąż to żeglarz więc chciałabym mu jakąś niespodziankę zrobić...

To może tym się zainteresuj w temacie wynajęcia :) Przypływa do Korčuli :)
Obrazek
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 11.05.2014 20:25

Bocian napisał(a):
AdamBeata napisał(a):będę razem z moją drugą połową się kąpać w Dingacu

Kto bogatemu zabroni? :lol: :lol: 100 kun za litr :)

Ja tam nie gustuje w Chorwackich winach, przy drogach są drogie i bez szału, te od naszego Damira całkiem niezłe no i juz na przyjazd kilka butelek mamy w lodówce ale to idzie w pierwsze dwa dni :). Zaopatruje się w Słowenii w Teran z beczek u takiego jednego winiarza (5e za półtora litra, a jakość pierwszorzędna). Choć winieta na autostradę jest w złodziejskiej cenie (za taki mały odcinek) to wina maja całkiem dobre i ceny przyjemne. Polecam zaopatrzyć się po drodze.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 20:29

AdamBeata napisał(a):
Bocian napisał(a):
AdamBeata napisał(a):będę razem z moją drugą połową się kąpać w Dingacu

Kto bogatemu zabroni? :lol: :lol: 100 kun za litr :)

Ja tam nie gustuje w Chorwackich winach, przy drogach są drogie i bez szału, te od naszego Damira całkiem niezłe no i juz na przyjazd kilka butelek mamy w lodówce ale to idzie w pierwsze dwa dni :). Zaopatruje się w Słowenii w Teran z beczek u takiego jednego winiarza (5e za półtora litra, a jakość pierwszorzędna). Choć winieta na autostradę jest w złodziejskiej cenie (za taki mały odcinek) to wina maja całkiem dobre i ceny przyjemne. Polecam zaopatrzyć się po drodze.

Ja piję tylko crno od swojego gospodarza. Plavac i czasem Dingač. Ale w Dingaču sie nie kąpałem :)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 11.05.2014 20:40

A ja mam do was trochę inne pytanie, jeszcze tylko 3 miesiące i będziemy w Zuljanie. Trzy lata temu byliśmy na Korculi i powstał pomysł żeby z Orebicia popłynąć właśnie na wyspę na 1 dzień plażing + ulubiona knajpka.

Jedziemy na 2 auta i zastanawiam się czy lepiej płynąć promem na dwa samochody, czy może auta zostawić w orebiciu a na wyspie wynająć vana na parę godzin. Macie jakieś doświadczenia?
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 11.05.2014 20:54

maluszek napisał(a):Witam Wszystkich
W tym roku dzięki Waszym malowniczym opisom udało nam się zarezerwować kwaterę Nikolica w Borku od 1 sierpnia. Czy w tej miejscowości istnieje możliwość wynajęcie jakiejś łódki z silnikiem aby możne było trochę pozwiedzać Chorwację ze strony wody?
Pozdrawiam

Byliśmy jedną noc u Nikolicy w zeszłym roku bo sie nam skończyły noclegi a jeszcze jedna noc chcieliśmy zostać. Przyjemne mieszkanka, dokładnie po drugiej stronie ulicy od naszego. My też będziemy od 1 sierpnia więc może jakieś winko razem???
Co do motorówek to może być ciężko w samym Borku, pływało kilka po okolicy ale raczej same prywatne gospodarzy lub przyjezdnych. W Trsteniku lub w Orebicu powinno prędzej coś być.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.05.2014 23:42

AdamBeata napisał(a):
maluszek napisał(a):Witam Wszystkich
W tym roku dzięki Waszym malowniczym opisom udało nam się zarezerwować kwaterę Nikolica w Borku od 1 sierpnia. Czy w tej miejscowości istnieje możliwość wynajęcie jakiejś łódki z silnikiem aby możne było trochę pozwiedzać Chorwację ze strony wody?
Pozdrawiam

Byliśmy jedną noc u Nikolicy w zeszłym roku bo sie nam skończyły noclegi a jeszcze jedna noc chcieliśmy zostać. Przyjemne mieszkanka, dokładnie po drugiej stronie ulicy od naszego. My też będziemy od 1 sierpnia więc może jakieś winko razem???
Co do motorówek to może być ciężko w samym Borku, pływało kilka po okolicy ale raczej same prywatne gospodarzy lub przyjezdnych. W Trsteniku lub w Orebicu powinno prędzej coś być.

Z przyjemnością poznamy Cromaniaków i wypijemy winko :D
Może uda nam się skombinować w Polsce jakiś ponton... jeśli gotówki będzie nadmiar :lol: i zabrać ze sobą... a jak nie to cóż... nic na siłę i tak pojedziemy.... :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.05.2014 23:45

jara napisał(a):

Raczej motorowodniak.

żeglarz, żeglarz.... motorowodniak to w ostateczności.... Niestety wynajęcie jachtu w Chorwacji ciut za drogie jak na nasze skromne kieszenie :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.05.2014 23:46

Bocian napisał(a):

To może tym się zainteresuj w temacie wynajęcia :) Przypływa do Korčuli :)
Obrazek

Chyba go już tam widzieliśmy..... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone