Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) janos » 02.07.2021 23:46

Cześć wszystkim, mam pytanko do Was na temat miejscówki Aparments Vuletić & Camp Mario w Orebiciu. Myślę czy nie jechać tam z żonka i dwójką dzieciaków w te wakacje. Czy mogę Was prosić o jakiekolwiek informacje czy nie natnę się tam na jakieś niemiłe niespodzianki i czy spokojnie mogę rezerwować apartman i wpłacać zaliczkę. Dodam że swego czasu byłem już z żonką w Bibinje i teraz chcemy pokazać HR młodzieży i najlepiej od tej najlepszej peljesackiej strony
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 03.07.2021 19:42

Mam pytanie do Cromaniaków: czy ktoś jechał teraz do Cro po wprowadzeniu "paszportu"? jak to wygląda obecnie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2021 19:48

wojstar napisał(a):Mam pytanie do Cromaniaków: czy ktoś jechał teraz do Cro po wprowadzeniu "paszportu"? jak to wygląda obecnie?

aktualne-informacje-jak-dojechac-do-chorwacji-sezon-2021-t56190.html

meldunki-z-tras-przejsc-granicznych-do-cro-sezon-2021-t56256-135.html
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 03.07.2021 20:03

dziękuję bardzo :) i pozdrav
Anna83
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna83 » 05.07.2021 07:33

Hej,
07.07 jadę w swoją pierwszą podroż do Chorwacji na Korcule, w związku z tym mam nietypowe pytanie.
Jak kupić bilet na prom w Orebić.
Wiem, że jest możliwość online, ale nie wiem, na Którą przyjadę.

Czy jak podjadę na drogę dojazdową do promu, to jest tam jakiś parking, aby wyjść i kupić bilet. Czy stanąć w kolejce aut do promu i ktoś do mnie podejdzie.

Wiem, że może dla niektórych to są banalne pytania, ale to jest moja pierwsza przeprawa promowa, w ogóle.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
lesko77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lesko77 » 05.07.2021 07:42

Anna83

Ustawiasz się w kolejce do wjazdu na prom (kieruje ruchem miły Pan), idziesz do budki kupić bilet i oczekujesz na prom.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 05.07.2021 08:32

Anna83, wygląda to tak:

Orebić.jpg

W nawigacji wpisujesz:

ul. Bana Josipa Jelačića 36, 20250, Orebić, Chorwacja

Gdy będziesz miała chwilę do startu promu, to niedaleko od punktu zakupu biletów jest Crocantino - polecam kawę z baklavą, a nieco dalej cukiernia Oaza (ta sama ulica) - polecam dobre lody :wink:
Anna83
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna83 » 05.07.2021 08:41

Dziekuję za odpowiedź.
Anna83
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna83 » 05.07.2021 08:52

Dziekuję za zdjęcie.

Raczej nie bedzie problemu, aby zostawić auto na chwilkę w kolejce i wyskoczyć kupić bilet. W sezonie raczej trochę postoję w korku do promu.
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 05.07.2021 08:58

Anna83 napisał(a):Dziekuję za zdjęcie.

Raczej nie bedzie problemu, aby zostawić auto na chwilkę w kolejce i wyskoczyć kupić bilet. W sezonie raczej trochę postoję w korku do promu.

W kolejce czekasz już aż do załadunku promu. Ta kolejka do tego czasu się nie ruszy. I normą jest ustawienie się w niej, a potem spacer po bilety, jakieś szybkie zakupy.
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 05.07.2021 20:44

Flayszakal napisał(a):
Anna83 napisał(a):Dziekuję za zdjęcie.

W kolejce czekasz już aż do załadunku promu. Ta kolejka do tego czasu się nie ruszy. I normą jest ustawienie się w niej, a potem spacer po bilety, jakieś szybkie zakupy.

Potwierdzam. Spokojnie możesz kupić bilety na prom, zjeść smaczne lody w Oazie albo jakieś jadło w "La Casa" :D
Anna83
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna83 » 06.07.2021 07:24

Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
rekordarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rekordarek » 08.07.2021 17:34

Przygotowując się do kulinarnego ogarnięcia Pelješca - mam pytanie do osób które odwiedziły konoby typu Domanoeta w Janjinie. Nasz rodzina to 2 osoby dorosłe i siedmiolatek - który niestety na widok wszelakich przedstawicieli morskiej fauny dostaje długich zębów :? czy w przybytkach tego typu można znaleźć, bo ja wiem - kurczaka na ten przykład :oops: ? I druga sprawa - aż ślinka leci na widok Waszych zdjęć pek wszelakich - jagnięcina, ośmiornica itd. Czy takie dania są przygotowywane tylko dla większych grup czy w parze tez można się takim czymś uraczyć?
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 08.07.2021 22:42

Jesteśmy od niedzieli w Żuljanie. Mam pytanie do osób, które plażowały w zatoczkach po prawej stronie w kierunku Trstenika. Jak do czorta się tam dostać ? :?:
Spędziliśmy dziś 45 min w poszukiwaniu dojścia do którejkolwiek z zatoczek. Stawaliśmy w różnych miejscach, w takich bez samochodów i takich z kilkoma samochodami. Schodziliśmy kilka razy, raz już z całym majdanem i dzieciakami, bo wydawało się, że to już "to" zejście. Ale nie ! :evil: Po 45 min w 34C spasowaliśmy i pojechaliśmy do Boraka. Jedyna zatoczka z półkami skalnymi, która chyba była w zasięgu dostępności, była zajęta przez parę nietekstylnych, więc nie chcieliśmy im przeszkadzać. Była jedna cudna zatoczka, taka większa, gdzie było trochę ludzi, ale po zejściu maksymalnie w dół okazało się, że tam się schodzi na linach, jak na Giewoncie łańcuchy! 8O Nie wiem, czy wszyscy tam dostają się od strony wody, czy jak?

A, jeszcze przy okazji spytam o plażę bodajże Zaglavicę, na takim cypelku przed Trstenikiem, jadąc od Żuljany. Zagadaliśmy dziś kelnera w Trsteniku i twierdził, że samochodem nie poleca, że tylko 4x4 albo rower, albo motor, albo od wody najlepiej. Faktycznie się nie da ? Na mapie droga jest, z góry wygląda w większości na piaskowo-szutrową.
jb79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jb79 » 09.07.2021 12:03

Niestety większość zatoczek dostępnych jest tylko od strony wody. Polecam fajną plażę przed Trstenikiem, trzeba zjechać jak do winiarni i skręcic przed. Na dole jest mini bar, za tym podjechać jeszcze kawałek. Płytko, kamyczki i fajne zejście. Jeszcze dalej jest domek i tam jest kilka mini plaż. My plywamy pontonem, nie wiem jak tam z dojazdem samochodem. W tamtym roku widziałam tam dwa auta lokalsów więc pewnie jakoś się da.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 440
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone