napisał(a) corrina » 24.05.2021 13:52
piekara114 napisał(a):kaeres napisał(a):Zaczyna mnie irytować, że przesiaduje/pokazuje się w knajpach, które są delikatnie mówiąc albo słabe albo w cholerę drogie.
Nie tylko w Chorwacji.
W ostatnim odcinku to już poszedł po bandzie z reklamą jahtu.... Aż ciężko mi się oglądało.....
Odcinki youtubowe to juz niestety już zupełnie nie to samo, co z czasów telewizyjnych... Ale czemu się dziwić, takie obrał źródło zarobków, o sponsorach jasno informuje zawsze na początku odcinka, dla mnie to uczciwe. Co nie oznacza, że też mnie coraz bardziej denerwuje
Knajpy, które się pojawiają w odcinkach, zwykle należą do znajomych, też moim zdaniem nie ma się co dziwić, że akurat te pokazuje. Większość z nich, choćby konoba rodziny Spaleta, czy w Loviste, pojawiała się już lata temu w Podróżach Kulinarnych.
Czy to są drogie knajpy - zależy dla kogo. Na szczęście cenniki zwykle można sprawdzić w sieci wcześniej i samemu oszacować, czy nas stać.
Jadaliśmy w kilku miejscach polecanych przez RM w Cro (Vrisnik - Hvar, Jablanica, Sarajewo, Mostar). Jadaliśmy też i w Polsce, np w naszej ukochanej Tatarskej Jurcie. Wszystkie miejsca nie dość że bardzo smaczne, to nie zrujnowały nam portfeli.
Generalnie Makłowicz nie pokazuje chyba knajp z *** Michelina