Tutaj jest dużo wpisów ale fakt trzeba się mocno kopać przez masę informacji. Pamiętaj że to Ty wiesz najlepiej co najbardziej lubisz, jakie Masz preferencje i tutaj bez własnej pracy nie będzie tak łatwo. Na pewno warto abyś napisała co dane miejsce musi mieć, czyli jaka baza gastronomiczna, czy deptak długi do spacerowania itp. Czy większa miejscowość aby było gdzie połazić, czy mała wiocha. Jakie plaże, czy np. miejska z prysznicami... jak daleko od wody chcesz mieszkać, ile osób, jaki standard. Nikt Tobie w myślach nie przeczyta .
Ze swej strony mogę powiedzieć o tym gdzie byłem i tak Perna i Viganj to miejsca że cały czas wieje wiatr... my byliśmy akurat w Perna i w pierwszym tygodniu to było nawet ok potem mieliśmy dość . Zwłaszcza w nocy jak waliły okiennice, rzadko było cicho i spokojnie. Miejsce mega małe praktycznie nic nie było. Bardzo nam sie podobał Borek, śliczne urokliwe kameralne miejsce ale skaliste jak na Korcula. Apartamenty nad wodą ale na skałkach więc od razu głęboko. Orebic to największa miejscowość, jest gdzie połazić nad wodą, dużo ludzi, dużo knajpek... duża miejska plaża z dmuchańcami. Na samym końcu półwyspu jest Loviste, ciekawe miejsce cisza spokój, dużo wszelkich pływadeł, jachtów itp. z daleka od reszty półwyspu ale też nie jest tam tanio jeżeli chodzi o app. Jeszcze jest Trpanj gdzie trochę połaziłem ale nie mam o nim zdania. Sam w tym roku jadę do Orebic-a trochę wbrew naszym zasadom bo wolimy wiochy ale traktujemy to miejsce jako dobra baza wypadowa.
Dalej czyli do Trstenik czy Zuljana nie dotarłem więc się nie wypowiem , w tym roku to nadrobimy.