napisał(a) Aldonka » 11.04.2021 19:35
yzedef napisał(a):Pięknie się wszyscy chwalicie i celebrujecie ilości bycia na półwyspie
. Może jednak teraz coś dla odmiany merytorycznego na moje pytanie wczesniej i teraz?.
Też byłem ale dawno temu jak pisałem na poprzedniej stronie... jak w Orebić wygląda kwestia fajnych miejsc do zjedzenia kolacji, obiadu ?. Dużo jest konob ?, gdzie zjem dobrą pizzę bo moja młodzież dalej preferuje to danie. Pamiętam, że fajna konoba była w Viganji ale ten wiatr nie zachęca do dłuższego spędzania tam czasu. Jeszcze raz co ciekawego zobaczyć polecacie na cały półwyspie.
My osobiście bardzo często bywamy w Orebicu w Amforze. Nasza córka zawsze pizzą zachwycona, mąż owocami morza, a ja rybą. Nigdy nie narzekałam. Do tego fajne miejsce cieszące oczy.
Panorama na wzgórzu oczywiście mega, ale tam trzeba wcześniej podjechać zrobić rezerwację.
I kolejna nasza ulubiona knajpka jest w Borku, na dole, na końcu drogi.
Dla mnie Oaza nigdy nie była niesmaczna i chemiczna. Zawsze mi tam lody smakowały i nie dlatego, że z braciskami znamy się od lat. Lubimy te lody i w zasadzie jemy je tylko tam w Orebicu.