damianisko5 napisał(a):wojstar- masz jakieś fotki z okolic Stonu i wjazdu do portu promowego z tych prac?
Niestety nie mam. Ale żadnych prac kolo przeprawy promowej na Mljet nie widziałem. Ciężki sprzęt jeździł trochę dalej, w głębi półwyspu.
wojstar napisał(a):damianisko5 napisał(a):wojstar- masz jakieś fotki z okolic Stonu i wjazdu do portu promowego z tych prac?
Niestety nie mam. Ale żadnych prac kolo przeprawy promowej na Mljet nie widziałem. Ciężki sprzęt jeździł trochę dalej, w głębi półwyspu.
damianisko5 napisał(a):wojstar napisał(a):damianisko5 napisał(a):wojstar- masz jakieś fotki z okolic Stonu i wjazdu do portu promowego z tych prac?
Dzięki wielkie. Pozostaje mieć nadzieję, że w 2021 roku znów /po przerwie w 2020 ze znanych powodów/ zawitam w ulubione miejsca i sam się przekonam jak zmienia się półwysep. Osobiście bym chciał, aby tych zmian było jak najmniej.
tommyjot napisał(a):Mam nadzieję, że po uruchomieniu mostu, górna część półwyspu pozostanie bez zmian. Że jego oddanie pozwoli tylko na ominięcie przekroczenia BiH. Reszta niech zostanie jak jest, bo to miejsca klimatyczne, swoiste i niepowtarzalne. Peljesac nie potrzebuje zmian. Dla mnie to coś wyjątkowego.
Bravik napisał(a):wojstar napisał(a):Mam nadzieję, że za osiem miesięcy przejadę tym mostem
Chyba za rok i osiem miesięcy?
wojstar napisał(a):Bravik napisał(a):wojstar napisał(a):Mam nadzieję, że za osiem miesięcy przejadę tym mostem
Chyba za rok i osiem miesięcy?
Otwarcie mostu planowane jest na 30 lipca 2021
Może nie wszystkie drogi, tunele i mosty będą gotowe, ale most ma otwarty dla kierowców tak jak napisałem wyżej.
--gocha-- napisał(a):Witam wszystkich.
W tym roku wybieramy się na Pelješac po 11 latach. Start 12.06. Podpowiedzcie mi jak z pogodą o tej porze. Od kilku lat obserwujemy Pelješac z okolić Omisia i często widać tam w tym czasie praktycznie codziennie burze, a nawet deszczowe chmury cały dzień. Z kolei okolice Omiś raczej słoneczne.
Potrzebuję też namiar na apartament w Podobuce, Vucine, Potomje lub Żuljana. Co z tych miejsc polecacie najbardziej?
Kluczowe słowa: wieś, małe osobliwe zatoczki, ale dla dzieci (nie same skały), targ rybny w promieniu 5-10km.
--gocha-- napisał(a):Witam wszystkich.
Od kilku lat obserwujemy Pelješac z okolić Omisia i często widać tam w tym czasie praktycznie codziennie burze, a nawet deszczowe chmury cały dzień. Z kolei okolice Omiś raczej słoneczne.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne