napisał(a) krempak » 15.09.2020 20:28
Czołem wszystkim! Ja już w tym roku po wakacjach na Półwyspie Peljesac, byłem między 28 sierpnia a 7 września. W samym Boraku wydaje się, że ludzi było tyle, jak co roku, ale dojazd pustymi autostradami wskazywał, że globalnie turystów malutko... Przygnębiające wrażenie robił wyludniony Orebic i opustoszała zupełnie Korcula... Mam takie pytanie do bywalców Dingac - Borak: 2 tygodnie po powrocie z wakacji z tamtych stron, jawi mi się okazja (pierwszy taki przypadek w mojej 10-letniej przygodzie z Cro), by powrócić tam znów, drugi raz w tym sezonie, pod koniec września. O pogodę się nie boję, o zakwaterowanie również; jedyne co mnie zastanawia - czy będą tam w ostatnim tygodniu września czynne restauracje (Matusko albo Braenovic). Jak to było do tej pory? Kiedy zamykali kończąc sezon?Wiadomo, ten rok jest szczególny, wszystko się może zdarzyć, ale jak to bywało ostatnio? Pytam, bo pod koniec mojego pobytu (5-6 września), było już widać, że Matusko zamykał lokal sporo przed czasem (bywało, że już przed godz. 22). Być może ktoś z forumowiczów jest na miejscu i mógłby spytać restauratorów, jakie są ich plany w tym zakresie? Byłbym niezwykle zobowiązany