Rich napisał(a):super dzięki Kris za informacje, a jak z pogoda jest w tym terminie i jak adria? jak ja bylem w lipcu to jeszcze nie było takiego najazdu turystów (przede wszystkim z Polski) także nie było problemu ze rezerwacjami u Breanowicza lecz jak wyjeżdżaliśmy to w Ploce o 12 sprzedawali bilety na prom o 21 wiec nam się udało ominąć szczyt
benito5 napisał(a):Mam takie pytanie ..
Orebić parking - gdzie najlepiej zaparkować (na dzień dzisiejszy) w miarę blisko portu i ewentualnie jaki koszt parkingu ?
draggho napisał(a):benito5 napisał(a):Mam takie pytanie ..
Orebić parking - gdzie najlepiej zaparkować (na dzień dzisiejszy) w miarę blisko portu i ewentualnie jaki koszt parkingu ?
Parking miejski 10 kun /h. Są co najmniej 2 parkingu prywatne, połowa ceny. Miejski jest przy promie, prywatne jakieś 200 metrów wcześniej.
Kris napisał(a):Rich napisał(a):super dzięki Kris za informacje, a jak z pogoda jest w tym terminie i jak adria? jak ja bylem w lipcu to jeszcze nie było takiego najazdu turystów (przede wszystkim z Polski) także nie było problemu ze rezerwacjami u Breanowicza lecz jak wyjeżdżaliśmy to w Ploce o 12 sprzedawali bilety na prom o 21 wiec nam się udało ominąć szczyt
Jest super - powietrze +27, woda +26 i tydzień murowanej pogody bez burz. Im dalej na południe tym mniejsze szanse na mokre niże znad Włoch - stąd już 14 raz na Peljesaczu
draggho napisał(a):Ja właśnie rozpoczynam ostatni dzień pobytu na ukochanym półwyspie, jutro wyjazd.
Udało mi się również wczoraj zdobyć kilka ciekawych win, jak wrócę to się podzielę wrażeniami, bo jest czym.
A tymczasem miłego pobytu dla tych, którzy zostają albo przyjeżdżają
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne