Kris napisał(a):Rich napisał(a):W sobote byl taki ruch na promowych przystaniach, ktorego Ja, nawet w poprzednich sezonach, gdzie bylo ponoc wiecej ludzi, nie widzialem w Trpanj sznur aut zaczynal sie niemalze przed miastem(okolo poludnia i wczesnym popoludniem) a w Ploce cala droga przyportowa byla zablokowana autami a i tak ruch sie wzmagal ze trdno bylo przejechac mam przeczucie ze wsierpniu bedzie naprawde duzo ludzi na Peljesiacu mysle ze duzo osob czekalo jak sie sytuacji rozwinie po pierwszej fali turystów i teraz jada do Cro
dodam tytlko ze w ostatni piatek w Orebic bylo o wiele wiecej ludzi niz tydzien wczesniej, jak dla mnie to ruch byl zblizony do tego sprzed covid
Jeżeli z Trpanij nadal pływa duży prom, tak jak w zeszłym roku to wchodzi na niego 120-140 aut więc nawet ustawienie się w kolejce na uliczce prostopadłej do głównej, handlowej ulicy prowadzącej do portu nie jest groźne. Sprawdzone kilkukrotnie .
Może i wchodzi 140 aut, ale jeśli o 15.30 sprzedają bilety już tylko na 20.50 no to słabo.