ewalla napisał(a):Ja zawitam tam 1 sierpnia, mam nadzieję że nadal tak będzie
Oj boję się, że będzie nas od 1go więcej... przynajmniej o nasza rodzinkę...
ewalla napisał(a):Ja zawitam tam 1 sierpnia, mam nadzieję że nadal tak będzie
lukasq@o2.pl napisał(a):wojstar napisał(a):Jestem od wczoraj w Orebic. Jak zwykle fajnie jest. Takie moje spostrzeżenie - ludzi jakby o 50% mniej niż lata poprzednie. Nie ma tłoku, ani na plażach ani na nazwijmy to deptaku. Jest po prostu dobrze.
Czekamy na fajne zdjęcia
ewalla napisał(a):A czy jest dodatkowy prom? Bo na stronie widzę z Place ok 15 jakoś a potem już 19.30. Płynie coś ok 17 na Peljesac może?
helen napisał(a):ewalla napisał(a):A czy jest dodatkowy prom? Bo na stronie widzę z Place ok 15 jakoś a potem już 19.30. Płynie coś ok 17 na Peljesac może?
https://www.jadrolinija.hr/en/schedule/ ... 2/01082020
Wygląda na to, że zmienili i już jest prom o 16.00 i o 18.30
przemn2 napisał(a):Koenig,
Ja w Trsteniku wakacje spędzam od kilku lat. Kilka km dalej jest miejscowość Janjina A w niej winiarnia rodziny Bezek.
Polecam.
Dobre wina i młodzi ludzie, którzy o nich ciekawe opowiadają. Mają też swój apartament w Trsteniku przy porcie przy plaży.
Do Trstenika przepływają statki wycieczkowe i cumują tam na noc wtedy jest głośno. W tym roku ich nie było wiadomo dlaczego.
ewalla napisał(a):helen napisał(a):ewalla napisał(a):A czy jest dodatkowy prom? Bo na stronie widzę z Place ok 15 jakoś a potem już 19.30. Płynie coś ok 17 na Peljesac może?
Niestety kolejka na set aut, przed 16 bilety dopiero na 20.50. Masakra, chyba będzie najazd na Peljesac.
helen napisał(a):ewalla napisał(a):helen napisał(a):ewalla napisał(a):A czy jest dodatkowy prom? Bo na stronie widzę z Place ok 15 jakoś a potem już 19.30. Płynie coś ok 17 na Peljesac może?
Niestety kolejka na set aut, przed 16 bilety dopiero na 20.50. Masakra, chyba będzie najazd na Peljesac.
No to się narobiło . Ech...
Koenig napisał(a):Jutro wybieram się na degustację i zakupy wina, zapisałem kilka adresów z forum, między innymi Pani Renaty i Bożo. O jakiej porze najlepiej wybrać się na takie zakupy by kogoś zastać?
Rich napisał(a):W sobote byl taki ruch na promowych przystaniach, ktorego Ja, nawet w poprzednich sezonach, gdzie bylo ponoc wiecej ludzi, nie widzialem w Trpanj sznur aut zaczynal sie niemalze przed miastem(okolo poludnia i wczesnym popoludniem) a w Ploce cala droga przyportowa byla zablokowana autami a i tak ruch sie wzmagal ze trdno bylo przejechac mam przeczucie ze wsierpniu bedzie naprawde duzo ludzi na Peljesiacu mysle ze duzo osob czekalo jak sie sytuacji rozwinie po pierwszej fali turystów i teraz jada do Cro
dodam tytlko ze w ostatni piatek w Orebic bylo o wiele wiecej ludzi niz tydzien wczesniej, jak dla mnie to ruch byl zblizony do tego sprzed covid
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne