Kris napisał(a):No i dzisiaj RM "odkrył" przed światem Borak - miejsce do którego jeżdżę od ... 2001 roku . Byłem tam już 13 razy a tym roku mam nadzieję, że dojadę 14 raz. Piwniczka Božo Danicića, Dalmatinska Kuča Braenovičów, plaża przy palmie, taras u Matuški - wszystko " zdradzone" dla kasy za klikanie w utuba . Ale na szczęście mam jeszcze kilka innych perełek więc odliczam dni i obserwuję statystyki korony. Oby nic się nie zebzdziło!
SingSing74 napisał(a):Rich napisał(a):ewalla napisał(a):A dużo ludzi w Orebić i ogolnie na półwyspie?
Uwazam, w porownanu do poprzednich lat, ze jest malo ludzi, natomiast Ja osobiscie nie widzialem jeszcze tutaj tylu krajan co w tym roku nie wiem czy to zasluga R.M. i jego kanalu na utube czy sytuacji geopolitycznej
Sytuacji geopolitycznej? Chyba epidemiologicznej.
Chorwacja to jeden z niewielu "ciepłych krajów" który jest obecnie dostępny dla Polaków, więc wszyscy spragnieni słońca tam jadą. Sam miałem w tym roku jechać do Włoch, ale zmieniłem plany.
Makłowicz mieszka tam już jakiś czas i wątpię w to, że ktoś pojedzie na Peljesac z jego powodu, chyba że chodzi ci o to, że od niedawna na swoim kanale bliżej prezentuje ten region.
Kris napisał(a):No i dzisiaj RM "odkrył" przed światem Borak - miejsce do którego jeżdżę od ... 2001 roku . Byłem tam już 13 razy a tym roku mam nadzieję, że dojadę 14 raz. Piwniczka Božo Danicića, Dalmatinska Kuča Braenovičów, plaża przy palmie, taras u Matuški - wszystko " zdradzone" dla kasy za klikanie w utuba . Ale na szczęście mam jeszcze kilka innych perełek więc odliczam dni i obserwuję statystyki korony. Oby nic się nie zebzdziło!
Rich napisał(a):Nie chce cie martwić ale jeżeli mówisz o palmie która rosła przy drodze prowadząca do najbardziej tajemniczego domu w tej miejscowości to niestety uschła i została scieta Jak dla mnie wielka szkoda bo to był symbol tego miejsca i zawsze pięknie prezentował się na zdjęciach razem z keją
Kris napisał(a):Rich napisał(a):Nie chce cie martwić ale jeżeli mówisz o palmie która rosła przy drodze prowadząca do najbardziej tajemniczego domu w tej miejscowości to niestety uschła i została scieta Jak dla mnie wielka szkoda bo to był symbol tego miejsca i zawsze pięknie prezentował się na zdjęciach razem z keją
Wiem, wiem ale nie o tę palmę mi chodziło tylko o palmę u jego rodziców przy plaży. A tajemniczy dom Pavle oglądałem kilka lat temu, jeszcze w czasie budowy. Dopiero co posadził oliwki wzdłuż alejek i wykuwał z kamienia różne ozdobniki. Super dom i tak skryty, że tylko trochę go widać z pełnego morza na tle starego kamieniołomu.
Magda O. napisał(a):kaeres napisał(a):Czy rodzina u Pani Renaty w Boraku to jest ktoś stąd ?
Nie w Boraku tylko w Brijesta ( jeśli chodzi Ci o Renatę Špaleta ). też jestem ciekawa, pani mówiła coś o forach i stronach o Chorwacji
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne