Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 07.04.2014 17:30

Bocian napisał(a):Nie ma po tym śladu. Ani w wodzie ani na ladzie. Tak to bywa ze smieciami.

rozumiem, z pojedynczymi przypadkami problemu nie mam i jechać chcę tam bardzo :) trochę się uspokoiłam, co nie zmienia faktu, że Twoje zdjęcie obrazuje straszny widok.
w Pakostane też 2 razy miałam okazję zobaczyć unoszące się na wodzie brudy ze statków, co nie zraziło mnie do tego miejsca.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:31

maslinka napisał(a):W końcu to Ty dbasz o poprawność językową i gatunkową (odróżnianie szakali od kojotów) ;) :lol:

I od farbowanych lisów :oczko_usmiech:
I zauważ, że już nie dbam o językową :) Czasem mam przebłyski w temacie szakali i muflonów :lol:
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 07.04.2014 17:32

Bocian napisał(a):Obrazek
.

WTF?????
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.04.2014 17:34

Bocian napisał(a):I zauważ, że już nie dbam o językową :)

A to niedobrze. O to trzeba dbać, w każdym języku :)
Zwracam na to większą uwagę, odkąd zaczęłam się uczyć chorwackiego. Chodzę na kurs od października. Wiem, że Ty też się uczysz od dłuższego czasu.

A tak serio - to Trstenik jest :) Nie ma innej opcji ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.04.2014 17:35

magg5 napisał(a):viltob08 - dzięki za relację, mam jeszcze jedno pytanie. Na pięknych zdjęciach z Twojej relacji zauważyłam, że morze w Trpanj jest mocno wzburzone, widać nawet dość wysokie fale. Dobrze widzę?

Na moich, nie mniej pięknych :oczko_usmiech: , morze wygląda tak:

DSC01923 [1600x1200].JPG
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:36

magg5 napisał(a):
Bocian napisał(a):Nie ma po tym śladu. Ani w wodzie ani na ladzie. Tak to bywa ze smieciami.

rozumiem, z pojedynczymi przypadkami problemu nie mam i jechać chcę tam bardzo :) trochę się uspokoiłam, co nie zmienia faktu, że Twoje zdjęcie obrazuje straszny widok.
w Pakostane też 2 razy miałam okazję zobaczyć unoszące się na wodzie brudy ze statków, co nie zraziło mnie do tego miejsca.

Ten cały syf przypłynął z Albanii...
Będąc 10 razy na Pelješcu zauważam degradację środowiska i na lądzie i pod wodą... Kiedyś jak biegałem rano to przy drodze były tylko makia i cykady. Teraz mogę sobie wybrać pomiędzy lodówką a kuchenką :) Pod wodą bywa podobnie choć tam gdzie ja mieszkam jest głęboko i tego nie widać. Ale tam gdzie płycej widać śmieci i chorwackie i turystyczne. Ale i tak jest pięknie...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:37

jara napisał(a):Na moich, nie mniej pięknych :oczko_usmiech: , morze wygląda tak:

Jara, ten rekinek jaki pod kolor :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:38

maslinka napisał(a):Chodzę na kurs od października. Wiem, że Ty też się uczysz od dłuższego czasu.

No gratulejszyn :) U mnie ten dłuższy czas nie przekłada się na przyswajanie :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:39

telepol napisał(a):WTF?????

Obrazek
To akurat świnia :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.04.2014 17:40

Bocian napisał(a):
maslinka napisał(a):Chodzę na kurs od października. Wiem, że Ty też się uczysz od dłuższego czasu.

No gratulejszyn :) U mnie ten dłuższy czas nie przekłada się na przyswajanie :lol:

Na początku nauki przyswaja się najwięcej, później efekty nie są już bardzo widoczne. Ale są :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:44

maslinka napisał(a):
Bocian napisał(a):

Na początku nauki przyswaja się najwięcej, później efekty nie są już bardzo widoczne. Ale są :D

No to teraz latem będziesz spiczyć po chorwacku jak ta lala jak to się mówi :) I tak tam na miejscu sie najwięcej nauczysz, bo będziesz musiała mówić :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 07.04.2014 17:47

jezu co za zdjęcia 8O
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.04.2014 17:47

Bocian napisał(a):No to teraz latem będziesz spiczyć po chorwacku jak ta lala jak to się mówi :) I tak tam na miejscu sie najwięcej nauczysz, bo będziesz musiała mówić :)

Obawiam się, że skończy się na angielskim ;) Ale kto wie, jak tylko pokonam "barierę językową" ;) Najlepiej ją pokonać chyba po rakiji :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:50

maslinka napisał(a):
Bocian napisał(a):No to teraz latem będziesz spiczyć po chorwacku jak ta lala jak to się mówi :) I tak tam na miejscu sie najwięcej nauczysz, bo będziesz musiała mówić :)

Obawiam się, że skończy się na angielskim ;) Ale kto wie, jak tylko pokonam "barierę językową" ;) Najlepiej ją pokonać chyba po rakiji :lol:

Podstawa to mówić. Gorzej, lepiej, nie jest ważne. Zobacz jak Joško pisze :) Czy nawet Leon. Chorwaci to docenią, że się starasz. Co do rakiji to kiedyś na fazie nawet udało mi się wytłumaczyć borkowym że swego czasu nasz Prezydent i Premier to nie była ta sama osoba :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:51

ita napisał(a):jezu co za zdjęcia 8O

Peka sie marynuje :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 41
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone