[quote="budek"]Robert M. znowu nadaje mimo klęski wyborczej /quote]
W Chorwacji były jakieś wybory?
Politykę zostaw sobie na rodzinnego grilla.
Bartek1977 napisał(a):wojstar napisał(a):za 17 dni witaj Orebic - jeżeli nic nie zmieni się po 12 lipca
Za 15 dni Orebic... od 1go sierpnia
maniekzgc napisał(a):Szanowni,
Miejscowość o podobnych charakterze na półwyspie Peljesac adekwatna do: Brela-Stomarica ? Ktos kto był, mógłby podpowiedzieć? Zawsze Riwiera Makarska i zwiedzane okolice, bliższe i dalsze.
Plan zacząć "od dołu" i wpadł pomysł tydzień na Peljesac. Chcielibyśmy małą, cichą miejscowość ze skromnymi plażami zatoczkami (mile widziane) prysznice przy plaży. Będę wdzięczny za podpowiedzi
elka21 napisał(a):Dawigs napisał(a):Jednak kierując się z Orebicia w kierunku Korculi trafisz na fajne już nie tak oblężone plażyczki.
Z Orebiča w kierunku Korčuli, to już tylko prom, lub inne pływadło.
Koenig napisał(a):Pewnie podobnie jak i innym, ten rok mocno skomplikował plany. Mój urlop niemal do końca nie był pewny, na dodatek termin mi się przesunął. W ostatniej chwili znalazłem miejscówkę w Apartments Kala w Sreser , niemal w samym rogu zatoki (na Street View w tym miejscu jeszcze drzewa rosną). Uwielbiam małe wioski, z dość skąpych opisów na forum wnioskuję, że to takie miejsce. W sumie to będzie moja pierwsza wizyta na półwyspie, dwa lata temu miałem w planach, ale nie wyszło. Podpowiedzcie więc czy w Sreser jest jakiś sklepik/piekarnia? W sumie to wystarczy jeśli tylko będzie świeże pieczywo
Gdzieś czytałem, że jest jakaś restauracja - to nadal aktualne?
Jakiś większy sklep typu Konzum to tylko Orebic?
alpin napisał(a):Ja jutro melduję się w Orebić (pierwszy raz)
Dzisiaj jeszcze jestem na Krk.W Orebić będę do soboty, co warto zobaczyć w okolicy? Oczywiście na początek Korcula, ale co jeszcze warto?
Potem jadę na 3 dni do Czarnogóry.
alpin napisał(a):Ja jutro melduję się w Orebić (pierwszy raz)
Dzisiaj jeszcze jestem na Krk.W Orebić będę do soboty, co warto zobaczyć w okolicy? Oczywiście na początek Korcula, ale co jeszcze warto?
Potem jadę na 3 dni do Czarnogóry.
maniekzgc napisał(a):Szanowni,
Miejscowość o podobnych charakterze na półwyspie Peljesac adekwatna do: Brela-Stomarica ? Ktos kto był, mógłby podpowiedzieć? Zawsze Riwiera Makarska i zwiedzane okolice, bliższe i dalsze.
Plan zacząć "od dołu" i wpadł pomysł tydzień na Peljesac. Chcielibyśmy małą, cichą miejscowość ze skromnymi plażami zatoczkami (mile widziane) prysznice przy plaży. Będę wdzięczny za podpowiedzi
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne