magg5 napisał(a):viltob08 - dzięki za informację
magg5 napisał(a):A są tam jakieś konoby i kawiarnie, lub chociaż mała promenada? Z której strony miejscowości lepiej szukać noclegu?
magg5 napisał(a):- w Orebicu w sezonie są tłumy ludzi i smoła na plażach
- w Żuljanie ścieki spływają do morza
- w Viganj strasznie wieje i plaże okupują windsurferzy
- w Trsteniku mętna woda, nie ma co zjeść i gdzie pospacerować i niby to jest dziura straszna
- w Trpanj zimniejsza woda i szybko słońce zachodzi za góry
viltob08 napisał(a):magg5 napisał(a):- w Trpanj zimniejsza woda i szybko słońce zachodzi za góry
Byliśmy w zeszłym roku i jakoś nie zauważyłam zimniejszej wody... byliśmy początkiem sierpnia i woda była super, a temperatura jeszcze bardziej Co do wczesnych zachodów słońca, to jakoś tak nam to szczególnie nie przeszkadzało, po Trpanj można spacerować i ciemną nocą, a poza tym wcale nie zachodziło o 18.00
Bocian napisał(a):magg5 napisał(a):- w Orebicu w sezonie są tłumy ludzi i smoła na plażach
- w Trsteniku mętna woda, nie ma co zjeść i gdzie pospacerować i niby to jest dziura straszna
Najwyższy czas zacząć czytać Cro.pl
Moim zdaniem szukaj w Trpanj albo po naszej stronie półwyspu czyli gdzieś w okolicach Žuljany.
http://www.croatia1.com/beaches/zuljana-beaches-en.htm
magg5 napisał(a):Bocian napisał(a):magg5 napisał(a):- w Orebicu w sezonie są tłumy ludzi i smoła na plażach
Najwyższy czas zacząć czytać Cro.pl
Moim zdaniem szukaj w Trpanj albo po naszej stronie półwyspu czyli gdzieś w okolicach Žuljany.
http://www.croatia1.com/beaches/zuljana-beaches-en.htm
Napisałam przecież, że przeczytałam chyba za dużo. Zapoznałam się z bardzo wieloma relacjami i zaskoczył mnie fakt, że wiele osób, które zwiedziły cały czy też większą część półwyspu opisywały np. smołę na plaży w Orebicu czy też ścieki w morzu w Žuljanie. Stąd prośba o pomoc...
Bocian napisał(a):maslinka napisał(a):Bocian napisał(a):Trstenic.
A nie "Trstenik" przypadkiem? Przynajmniej ja tak mam w atlasie
Tak, Trstenik na Plejeszaku
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne