napisał(a) figusek » 21.08.2019 05:51
kiepuczi napisał(a):
A w Matusko byliście?[/quote]
nie ma takiej potrzeby. Czy z mojego postu można wywnioskować że jestem turystą co kupuje wyecieczkę autobusem po winnicach Dubrownika i okolic. Matuśko to przetwórnia , komercyjna winnica na potrzeby turystów a tego co nie wypiją turyści kupią amerykanie.
W poprzednich latach byłem u nich i jestem śmiało w stanie stwierdzić że w obrebie 5-10 minut piechotą jestem w stanie przynieść przynajmniej 3 butelki dobrego wina które wg. mnie jest dużo lepsze od Matusko Dingac i każde będzie z innej winiarni
Ludzie omijają niepozorne miejsca albo nie zdają sobie sprawy że przechodzą właśnie koło domu słynnego winiarza. Dobre wino to nie krzykliwa reklama, kolorowe i oświetlone piwnice.[/quote]
We wcześniejszym poście napisałeś że dodasz notkę o winach, bo w tym roku zwiedziłeś więcej winiarni - stąd uważam moje pytanie za zasadne, a Twoje złośliwości niekoniecznie pytanie padło, bo byłam ciekawa Twojej opinii o tym miejscu, tym bardziej, że jest ona identyczna jak moja. Uważam też, że akurat dobrze, że to pytanie padło - skoro sam napisałeś, że post będzie dla potomnych, to raczej dobrze, żeby wiedzieli, że jedna z najbardziej rozreklamowanych winiarni na półwyspie wcale nie jest najlepsza