karolka84 napisał(a):W nocy przylecieliśmy z tego cudownego miejsca, to co zachwyca poza sezonem na Peljesac to puste drogi, cisza, puste plaże, cała Divna nasza.. Mokalo też i inne wszędzie słychać tylko śpiew ptaków.. po prostu raj
Aldonka napisał(a):jackq napisał(a):W tym roku znowu zawitamy na Peljesacu, tym razem Sreser.
Mamy roczne dziecko i wolimy małą wioskę, liczymy na spokój na plaży.
Szkoda, że tylko 8 dni, no ale z czegoś trzeba być zadowolonym.
Sami jedziemy niestety bo wszyscy albo ledwo po porodzie albo z wielkim brzuchem w tym terminie
Ja tam czasem doceniam to, że jedziemy tylko sami. W końcu mamy czas tak naprawdę tylko i wyłącznie dla siebie
dzixon napisał(a):Witam wszystkich cromaniaków ! To już chyba moje trzecie konto (nigdy nie pamiętam na jakiego maila byłem zarejestrowany ). W tym roku wybieram się trzeci raz do Chorwacji. Była Brela ze wszystkimi atrakcjami w pobliżu. Potem był relax w Zivogosce. Teraz chcemy uderzyć na Peljesac. Tylko nie wiemy jeszcze gdzie dokładnie. Jedziemy we dwójkę i lubimy ciche i urokliwe miasteczka. Smażenie się na plaży nie do końca jest dla nas. Wolimy aktywnie spędzać czas. Szukamy czegoś gdzie wieczorkiem będzie można się pokręcić po klimatycznych uliczkach. Coś zjeść. Znajdę w ogóle coś takiego na Peljesac?
dzixon napisał(a):Super ! Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Szukamy właśnie takiego miejsca aby można było posmażyć się na plaży a wieczorkiem zasiąść w jakiejś fajnej knajpce w wąskiej uliczce. Rozumiem, że jakaś staróweczka w Orebić jest? A plaże jak? Lepiej szukać gdzieś delikatnie za miastem i ewentualnie wieczorem dojść sobie spacerkiem do centrum?
viltob08 napisał(a):Ja niezmiennie polecam Trpanj, są plaże i to różne, jest klimatyczna starówka, wieczorem można pójść na spacer brzegiem morza, a jako miasteczko wypadowe, również nieźle daje radę
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne