Basienka napisał(a):Witam, pierwszy raz wybieramy sie na Peljesac i znleźliśmy ładny dom do wynajęcia w ..... Drace. Zależy nam na ładnej wodzie do popływania z rurką i może ktoś wie jak wygląda tam woda, czy jest przeźroczysta??? czy jednak szukać innego miejsca? Mąż uważa że jest tam bardzo płytko patrząc na mapę w googlach. Może ktoś coś doradzić...
A z moich nie Właśnie w Drace z tą przejrzystością tak sobie, może przez te hodowle muli ?Gonzales napisał(a):Z moich doświadczeń woda w Jadranie wszędzie jest przeźroczystaBasienka napisał(a): może ktoś wie jak wygląda tam woda, czy jest przeźroczysta???
Beatka73 napisał(a):A powiedzcie proszę jeszcze czy w konobie u Antunovica miejsca siedzące są tylko w środku? Tak mi ze zdjęć wychodzi, fajnie byłoby posiedzieć jednak za zew. w tak pięknych okolicznościach przyrody Ewentualnie jakie jeszcze fajne miejsce polecacie gdzie można dobrze zjeść?
wojstar napisał(a):Bistro Dalmatino, konoba Ponar, konoba Panorama - to takie z widokami ładnymi i dobrym jedzeniem.
Polecam również konobę Babilon, restaurację Dalmatinac - bez widoków ale dobre jedzenie
Jacynty napisał(a):Beatka73 napisał(a):A powiedzcie proszę jeszcze czy w konobie u Antunovica miejsca siedzące są tylko w środku? Tak mi ze zdjęć wychodzi, fajnie byłoby posiedzieć jednak za zew. w tak pięknych okolicznościach przyrody Ewentualnie jakie jeszcze fajne miejsce polecacie gdzie można dobrze zjeść?
U Antunovica nie ma pieknych okoliczności przyrody..jest miasteczko, a z tyłu za konobą obejście gospodarcze z urokliwym zapachem obornika spod osłów.Można zjeść w środku, i to jest suuuper. Prszut i sery można było zjeść od razu. Jagnięcinę zarezerwować na następne dni.
Koniecznie odwiedzić konobę Braenovica w Borku.I zjeść jego hobotnicę.
gusia-s napisał(a):A z moich nie Właśnie w Drace z tą przejrzystością tak sobie, może przez te hodowle muli ?Gonzales napisał(a):Z moich doświadczeń woda w Jadranie wszędzie jest przeźroczystaBasienka napisał(a): może ktoś wie jak wygląda tam woda, czy jest przeźroczysta???
Beatka73 napisał(a):wojstar napisał(a):Bistro Dalmatino, konoba Ponar, konoba Panorama - to takie z widokami ładnymi i dobrym jedzeniem.
Polecam również konobę Babilon, restaurację Dalmatinac - bez widoków ale dobre jedzenie
Dzięki za podpowiedzi, już zabieram się za szukanie info o w/w
Wiem własnie, tylko czystość i przejrzystość to dwie różne sprawyJacynty napisał(a):gusia-s napisał(a):A z moich nie Właśnie w Drace z tą przejrzystością tak sobie, może przez te hodowle muli ?Gonzales napisał(a):Z moich doświadczeń woda w Jadranie wszędzie jest przeźroczystaBasienka napisał(a): może ktoś wie jak wygląda tam woda, czy jest przeźroczysta???
Mule do życia potrzebują jak najczystszej wody.A przejrzystość rzeczywiście taka sobie.Ale to z powodu jej niewielkiej głębokości.
wojstar napisał(a):Może zacznę tak: poczytaj moje posty (i nie tylko moje). Wszystko w nich jest napisane odnośnie Orebic, Korculi.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne