zip20
dziękuje bardzo za info;-)
Alex06 napisał(a):Wita,
Śledzę Wasz wątek już dłuuugo;-)
Dwa lata temu planowaliśmy nasz pierwszy urlop w Chorwacji.
To tutaj zaraziłam się półwyspem
, byliśmy w Trpanj dwa lata z rzędu i muszę przyznać że to raj na ziemi.. cudowne miejsce, które pokochaliśmy całą rodzinką.
I teraz mamy dylemat ... czy trzeci raz jechać w to samo miejsce, czy zwiedzać inne miejsca w Chorwacji, może jakąś wyspę?
Boję się tylko że nie znajdziemy czegoś równie wspaniałego...
Czy mieliście podobne obawy? Czy zwiedzaliście inne części Chorwacji?
Pozdrawiam serdecznie
MirekM napisał(a):Byłem w Jelsie, a teraz jeżdżę na Peljesac.
Jelsa to fajne, miejsce, zwlaszcza wieczorami i w nocy, bo jest gdzie pójść, sporo knajpek i lody . Mieszkaliśmy b blisko Starego Miasta, ale było cicho i spokojnie, a w niecałe 10 min byliśmy w centrum.
Jest gdzie zrobić zakupy (bazarek i przede wszystkim rybarnica).
Nam odpowiadała plaża za kempingiem. Miejsca do plażowania na tarasach pod drzewami, a morze z piaszczystym i plytkim dnem. Dla dzieci idealne, dla dorosłych to zależy co kto lubi. Już nie ta przejrzystość wody co na Peljesac.
wojstar napisał(a):Nie byłem w Jelsa, ale kiedyś przeglądałem takie apartamenty http://croatiapartment.biz/pol/
zip20 napisał(a):MirekM napisał(a):Byłem w Jelsie, a teraz jeżdżę na Peljesac.
Jelsa to fajne, miejsce, zwlaszcza wieczorami i w nocy, bo jest gdzie pójść, sporo knajpek i lody . Mieszkaliśmy b blisko Starego Miasta, ale było cicho i spokojnie, a w niecałe 10 min byliśmy w centrum.
Nam odpowiadała plaża za kempingiem. Miejsca do plażowania na tarasach pod drzewami, a morze z piaszczystym i plytkim dnem. Dla dzieci idealne, dla dorosłych to zależy co kto lubi. Już nie ta przejrzystość wody co na Peljesac.
Na tych plażach przy kempingu nie bywałem to się nie wypowiem
Co do Jelsy to w większości na plaże trzeba dojechać samochodem (jeśli pomijamy miejską i te kolo kempingów) to mamy dwie opcje.
Bliskie plaże miedzy Jelsa a Vebroską - można dojechać i zaparkować bez problemu przy samej plaży. Co do samych plaż kamieniste. ( 1 zdjęcie)
Plaże położone trochę dalej "za tunelem" okrągłe białe kamyczki, coś za coś (2 zdjęcie)
W Sutivanie plaże na wyciągniecie ręki, przy samej drodze, zostawiasz auto i schodzisz na plaże. Wygodne przy małych dzieciach. Białe okrągłe kamyczki lub gryz (3 zdjęcie)
deauville napisał(a):Alex06 napisał(a):Wita,
Śledzę Wasz wątek już dłuuugo;-)
Dwa lata temu planowaliśmy nasz pierwszy urlop w Chorwacji.
To tutaj zaraziłam się półwyspem
, byliśmy w Trpanj dwa lata z rzędu i muszę przyznać że to raj na ziemi.. cudowne miejsce, które pokochaliśmy całą rodzinką.
I teraz mamy dylemat ... czy trzeci raz jechać w to samo miejsce, czy zwiedzać inne miejsca w Chorwacji, może jakąś wyspę?
Boję się tylko że nie znajdziemy czegoś równie wspaniałego...
Czy mieliście podobne obawy? Czy zwiedzaliście inne części Chorwacji?
Pozdrawiam serdecznie
Spaliście w jedynym chyba tam hotelu czy w jakiejś kwaterce ?
MirekM napisał(a):Byłem w Jelsie, a teraz jeżdżę na Peljesac.
wiesz my i tak za długo na miejscu nie wysiedzimy ...nastawiamy się na zwiedzenie ilu tylko się da zakamarków na wyspie;-)
nie mówię że nie będziemy w pobliżu plażować, ale w naszym wydaniu to max 3 godz. w auto i szukanie nowych zakątków;-)
Spaliście w jedynym chyba tam hotelu czy w jakiejś kwaterce ?deauville napisał(a):
zip20 napisał(a):wiesz my i tak za długo na miejscu nie wysiedzimy ...nastawiamy się na zwiedzenie ilu tylko się da zakamarków na wyspie;-)
nie mówię że nie będziemy w pobliżu plażować, ale w naszym wydaniu to max 3 godz. w auto i szukanie nowych zakątków;-)
To tak jak ja a tam jest co robić
Mapa http://file.mahalo.cz/2016/12/mapa-ostr ... -okoli.jpg
Alex06 napisał(a):Spaliście w jedynym chyba tam hotelu czy w jakiejś kwaterce ?deauville napisał(a):
Nie nie korzystaliśmy z Hotelu Faraon, dwa lata z rzędu nocowaliśmy na kwaterze prywatnej u bardzo miłego Nedo;-)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne