Aldonka napisał(a):I pozdrawiam gorąco z zalanego słońcem Peljecaca.
No i wietrznego bo od dwóch dni mistral przynosi spore fale popołudniami na plaży w Borku.
AdamBeata napisał(a):Aldonka napisał(a):I pozdrawiam gorąco z zalanego słońcem Peljecaca.
No i wietrznego bo od dwóch dni mistral przynosi spore fale popołudniami na plaży w Borku.
Rich napisał(a):
raz az 2h czekalismy na stolik, ale bylo warto.
A jak my byliśmy na Estravaganzie to homary czekały na klienta w basenie urządzonym między skałami w zatoczceKaterina napisał(a):Rich napisał(a):
raz az 2h czekalismy na stolik, ale bylo warto.
Ja chyba dwie i pół - Gordan wysłał syna na połów...homarów i ten syn miał wrócić za 20 minut..BTW, syn Gordana - również Gordan to właściciel konoby w Extravaganzy. To było piękne oczekiwanie, a sałatka z homara - widziana dzień wcześniej w programie Makłowicza to delicja
AdamBeata napisał(a):Chorwację można poznawać na różne sposoby, jedni wolą degustować po knajpach ichniejszą kuchnię, inni zwiedzać co się da, a jeszcze inni jak my robią zdjęcia plakatom na przystankach autobusowych, gdzie zawsze są ogłoszenia gdzie co będzie i potem co 3-4 dni wpadamy na wiejskie potańcówki przy lokalnej muzyce i dobrym winie..
AdamBeata napisał(a):Od kilku lat zaliczyliśmy chyba z kilkadziesiąt takich imprez i tam naprawdę poznaje się zwykłych ludzi ich problemy i to jaka jest zwykła Chorwacja, a nie tylko ta z pięknych widokówek.
Z Postupu wróciliśmy dopiero dziś nad ranem. Muzyka na żywo nad brzegiem morza, przyjemna chłodna bryza, świetne lokalne wina, pleskavica z ajvarem i cebulą, i dodatkowo wygrana butelka wina na loterii fantowej - kwintesencja Chorwacji
W sumie nigdy na takich imprezach nie widzieliśmy (nie słyszeliśmy) nikogo z Polski, a naprawdę można świetnie się pobawić.
simonka napisał(a):Witam,
już dawno nie było mnie na forum...
Mam pytanie do tych, którzy mieli przyjemność korzystać z agencji turystycznej Sarki. Zarezerwowałam dom Hanjia w Boraku na na lipiec 2019 i Sarka nie chciała zaliczki, napisała,że w listopadzie wyśle umowę z aktualnymi cenami. Nigdzie nie znalazłam złego słowa o tej agencji, ale nie czuje się pewnie nie wysyłając zaliczki Czy to norma?
pozdrawiam
simonka napisał(a):dzięki, nie pocieszyłaś mnie tym bardziej, że napisałam do niej w niedzielę z prośbą o rezerwację następnego apartamenty w tym domu i cisza...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne