majeczka napisał(a):... bez żenady zapytam, wrócisz następnym razem do Orebića?
Dla mnie pobyt gdziekolwiek w Chorwacji determinuje znalezienie odpowiedniego miejsca noclegowego. Jeździmy całą rodziną w 10 osób z dziećmi i potrzebujemy całego domu z 5 sypialniami i minimum 2 łazienkami. Dodatkowo musi być grill i parking na 3 samochody. Mieszkamy 2 tygodnie tak jak byśmy byli u siebie i to jest dla nas najważniejsze.
Uwierz mi nie jest łatwo znaleźć takie lokum za niewygórowane pieniążki. Dom w którym mieszkaliśmy rezerwowałem na początku listopada ubiegłego roku.
Mając w pamięci tegoroczny pobyt w Orebiciu i wspaniałych gospodarzy (mieszkali w domu obok) i ich równie sympatycznych sąsiadów wróciłbym tam choćby dziś.
Nasz pobyt zaczął się 23.06 i na dzień dobry zostaliśmy zaproszeni na mecz Polska - Kolumbia. Cała impreza była na polu (dworze jak kto woli ) mecz był wyświetlany z projektora na dużym ekranie. Oprócz nas przyszła rodzina gospodarzy i sąsiedzi. Był griil, zimne piwko, winko, rakija itp. Tylko nam było wstyd za to co pokazały nasze "orły" a gospodarzom trochę głupio bo nikt nie spodziewał się takiego obrotu sprawy. W następnych dniach wspólnie kibicowaliśmy Chorwacji. Było pieczone na rożnie jagnie (niebo w gębie ) i różne inne degustowane atrakcje, rodzinna atmosfera i rozmowy do późnej nocy.
Jak już napisałem wcześniej Orebić mnie nie urzekł pięknem ale jego brak wynagrodził w inny sposób.
SingSing74 napisał(a):Czy do Loviste w okolice plaż przy kempingach można spokojnie dojechać, czy auto trzeba zostawić przed miejscowością? W którejś relacji czytalem, że był zakaz.
Nie zauważyłem żadnych znaków zakazu. Auta zaparkowaliśmy koło drogi na pustej działce i nikt się nie przyczepił.
Pozdrowienia.