Witajcie
a więc...
Wstępem- jesteśmy tu nowi, ale od zeszłego roku obserwujemy forum.
Od roku jesteśmy zakochani w Chorwacji, gdzie spędziliśmy nasze poprzednie wakacje
W tamtym roku byliśmy w Kasteli, dużo zwiedzaliśmy, Plitwickie, Makarska, Trogir, Zadar, Krka, Split.. Trochę tego było
Czas na coś innego -duuuużo dobrego czytałam o Peljesacu na forum i na Niego padło w tym roku ostatecznie i definitywnie
Wyjazd 9.06 - chcemy jechać na niepełne dwa tyg i na Naszej liście do zwiedzania nr1 jest na pewno Dubrovnik, więc będzie blisko
A więc pytania..
Szukałam miejscowości na Peljesacu, gdzie byśmy chcieli stacjonować, znajoma poleca
Loviste, słyszałam że jest tam cisza spokój i w sumie tego Nam potrzeba, raczej nie lubimy imprezowych kurortów typu Makarska, jesteśmy nastawieni na odpoczynek i zwiedzanie
co o tym sądzicie? Nie wiem czy tam znowu nie za spokojnie.
Naszym typem głównym jest też
Orebic - czy nie byłby lepszy? Znalazłam apartament w dobrej cenie i kusi
Trochę o Orebiciu już tutaj czytałam, opinie różne, zastanawiam się jak z plażą i ogólnie w czerwcu, czy jest już bardzo tłoczno?
Podróżujemy z Naszym kundelkiem i czy ktoś z Was wie może, czy jest zakaz wstępu na
plaże dla psów w Orebiciu?
W ubiegłym roku nie mieliśmy raczej nigdzie problemu, ale nie wiem jak z Peljesacem.
Ostatnie pytanie (uff)- czy na trasy krótkie przez
Bośnie typu właśnie Orebic i Dubrovnik wymagany jest paszport czy dowód i zielona karta wystarczy?
Z góry dzięki za pomoc!