MirekM napisał(a): Trzeba będzie tylko "nieznacznie" wolniej jechać na trasie.
Zgadza się, my zeszliśmy na autostradzie w PL ze 120 do 100, jedziemy przez Bośnie, więc poza Węgrami nie poruszamy się zbyt dużo po autostradach.
Aldonka napisał(a):My mamy dwa rowery na miejscu i w tym roku przez cały pobyt każdego dnia obiecywałam sobie, że jutro wsiadam na rower......i tak minęły wakacje
maarec napisał(a):rowery jadą na bagażniku przyczepy, używamy każdego roku, tym razem wdrapałem się z synem z campingu Prapratno do góry polecam
Jacynty napisał(a):Witam. Peljesac był moim ulubionym miejscem w latach 2010-14.Każdego lata byłem na końcu świata w Dubie Peljeskiej. Ostanio byłem na Hvarze i stamtąd patrząc na półwysep zauważyłem nad tą uroczą plażą Jezero ( z tym leczniczym bagienkiem) jasną krechę przecinającą zbocze góry. I stąd moje pytanie:ktoś może wie, czy tam poprowadzono jakąś nową drogę? Bo to by oznaczało koniec ciszy na tej jednej z najpiękniejszych plaż.Dziękuję.
Nie jest? Porównując inne trudno dostępne plaże gdzie trzeba złazić po skałach a potem się wspinać w pełnym słońcu to raczej na Jezere bardzo łatwo lądem można dotrzeć z Duby.Aldonka napisał(a):Jacynty napisał(a):Witam. Peljesac był moim ulubionym miejscem w latach 2010-14.Każdego lata byłem na końcu świata w Dubie Peljeskiej. Ostanio byłem na Hvarze i stamtąd patrząc na półwysep zauważyłem nad tą uroczą plażą Jezero ( z tym leczniczym bagienkiem) jasną krechę przecinającą zbocze góry. I stąd moje pytanie:ktoś może wie, czy tam poprowadzono jakąś nową drogę? Bo to by oznaczało koniec ciszy na tej jednej z najpiękniejszych plaż.Dziękuję.
Żadnej drogi nie poprowadzono i nie sądzę żeby miało to nastąpić. Plaża dostępna jest z lądu ale na nóżkach i prosta i gładka nie jest.
gusia-s napisał(a):Nie jest? Porównując inne trudno dostępne plaże gdzie trzeba złazić po skałach a potem się wspinać w pełnym słońcu to raczej na Jezere bardzo łatwo lądem można dotrzeć z Duby.Aldonka napisał(a):Jacynty napisał(a):Witam. Peljesac był moim ulubionym miejscem w latach 2010-14.Każdego lata byłem na końcu świata w Dubie Peljeskiej. Ostanio byłem na Hvarze i stamtąd patrząc na półwysep zauważyłem nad tą uroczą plażą Jezero ( z tym leczniczym bagienkiem) jasną krechę przecinającą zbocze góry. I stąd moje pytanie:ktoś może wie, czy tam poprowadzono jakąś nową drogę? Bo to by oznaczało koniec ciszy na tej jednej z najpiękniejszych plaż.Dziękuję.
Żadnej drogi nie poprowadzono i nie sądzę żeby miało to nastąpić. Plaża dostępna jest z lądu ale na nóżkach i prosta i gładka nie jest.
Aldonka napisał(a):gusia-s napisał(a):Nie jest? Porównując inne trudno dostępne plaże gdzie trzeba złazić po skałach a potem się wspinać w pełnym słońcu to raczej na Jezere bardzo łatwo lądem można dotrzeć z Duby.Aldonka napisał(a):Jacynty napisał(a):Witam. Peljesac był moim ulubionym miejscem w latach 2010-14.Każdego lata byłem na końcu świata w Dubie Peljeskiej. Ostanio byłem na Hvarze i stamtąd patrząc na półwysep zauważyłem nad tą uroczą plażą Jezero ( z tym leczniczym bagienkiem) jasną krechę przecinającą zbocze góry. I stąd moje pytanie:ktoś może wie, czy tam poprowadzono jakąś nową drogę? Bo to by oznaczało koniec ciszy na tej jednej z najpiękniejszych plaż.Dziękuję.
A czy ja powiedziałam gdzieś, że jest trudna? Powiedziałam, że nie jest prosta i gładka co jest prawdą. Bo gładki to jest dla mnie asfalt, który prowadzi na Dube. Prosta też nie jest, bo i wspiąć się czasem trzeba. A że lekko i nie wysoko? Cóż, ja jednak jestem wygodna i wolę z wody tam docierać.
SingSing74 napisał(a):maarec napisał(a):rowery jadą na bagażniku przyczepy, używamy każdego roku, tym razem wdrapałem się z synem z campingu Prapratno do góry polecam
W związku z tym mam pytanie. Czy jadąc na 2 tygodnie na kemping Prapratno warto wziąć rowery? Z map wychodzi, że droga do Ston łatwa nie jest? Czy są w okolicy jakieś drogi, ścieżki (niekoniecznie rowerowe) po których można tam pojeździć?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne