Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 03.07.2017 16:33

We wrześniu 2016 było LPG na stacji przed Orebiczem, pamiętam bo tankowałem. Ceny normalne.
Dystrybutor trochę wiekowy, ale dawał radę ;)
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 03.07.2017 18:38

Na przeciw Konzumu w centrum jest sklep mięsny. Jeszcze go nie odwiedziliśmy więc nie wiemy jaki ma asortyment. Świeże ryby sprzedają też przy tym Konzumie, jest tam też małe targowisko.
Nie zwróciłęm uwagi czy na stacji jest LPG. Natomiast na pewno było na stacji INA przy wyjeździe z Neum. Ale jaka cena nie pamiętam, diesel był bodajże po 1,91 ichniej waluty (czyli ok. 0,96 EUR).

W Neum walutą jest marka bośniacka :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 03.07.2017 19:10

wojstar napisał(a):

W tych sklepach w Neum to zapłacisz prawie wszystkim - markami, euro, kunami :) .
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 03.07.2017 20:54

AdamBeata napisał(a):
wojstar napisał(a):

W tych sklepach w Neum to zapłacisz prawie wszystkim - markami, euro, kunami :) .

Ja to swego czasu nawet złotówkami na stacji płaciłem. Przy dystrybutorze obsługujący stwierdził że można płacić kartą więc poposiłem do pełna. Przy kasie okazało się, że akurat płacenie kartą nie działa. Skończyło się na tym że zapłaciłem EURO, kunami i jeszcze kilka złotówek trzeba było doliczyć :lol:
Swoją drogą to czy ktoś z Was płacił markami bośniackimi? Ponoć ta "waluta" jest nie wymienialna?
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 04.07.2017 06:34

Dawigs napisał(a):
AdamBeata napisał(a):
wojstar napisał(a):

Ja to swego czasu nawet złotówkami na stacji płaciłem. Przy dystrybutorze obsługujący stwierdził że można płacić kartą więc poposiłem do pełna. Przy kasie okazało się, że akurat płacenie kartą nie działa. Skończyło się na tym że zapłaciłem EURO, kunami i jeszcze kilka złotówek trzeba było doliczyć :lol:
Swoją drogą to czy ktoś z Was płacił markami bośniackimi? Ponoć ta "waluta" jest nie wymienialna?

Kurcze, byliśmy w Bośni na jednodniowych wycieczkach kilka razy i nawet nie wiem jak ta ich marka wygląda :oops:
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 04.07.2017 07:43

raz, parę lat temu miałem jak jechałem do Mostaru, a tak to tylko euro lub karta.
bezrobotny500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezrobotny500 » 04.07.2017 07:53

Beata W. napisał(a):Kurcze, byliśmy w Bośni na jednodniowych wycieczkach kilka razy i nawet nie wiem jak ta ich marka wygląda :oops:

IMAG0290.jpg

Tak np. wygląda 5 marek bośniackich.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 04.07.2017 08:39

bezrobotny500 napisał(a):
Beata W. napisał(a):Kurcze, byliśmy w Bośni na jednodniowych wycieczkach kilka razy i nawet nie wiem jak ta ich marka wygląda :oops:

IMAG0290.jpg

Tak np. wygląda 5 marek bośniackich.

A dziękuję bardzo. Ale jakieś takie dziwne trochę 8O
ewa_inga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa_inga » 04.07.2017 11:09

kubica napisał(a):
Magda O. napisał(a):
kubica napisał(a):Bardzo dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi i jeśli są jeszcze inni miłośnicy Borka którzy moga coś dodać to proszę o info.
Magda dużo mi rozjaśniłaś :D

jeżdżę od 5 lub 6 lat do Borka, i nigdy nie miałam problemów z jazdą samochodem tam, nawet po zmroku, ani razu nie miałam jakiejś niebezpiecznej sytuacji, są zatoczki, gdzie samochody sobie ustępują, zwłaszcza miejscowi - już jak widzą z daleka samochód to się zatrzymują i przepuszczają.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 04.07.2017 16:26

Tutaj macie kwity z Konzumu w Neumie z przed paru dni,diesel na obydwu stacjach 1.96
20170626_102906-600x800.jpg
Załączniki:
20170626_102925-600x800.jpg
Malowa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malowa » 05.07.2017 15:04

Witajcie

pytałam już w wątku "Najlepsze konoby w Cro", ale brak póki co odpowiedzi.
Może tutaj ktoś mi odpowie - właśnie robię sobie listę knajp na Pelješacu i chciałam dopytać o konobę Munitic - faktycznie ta konoba już nie działa?
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 05.07.2017 16:19

ta niestety nie działa.
dobre jedzonko jadłem w PANORAMA, PONAR - obie są za kościołem franciszkanskim w Orebic.
dobrze serwują też w konobie BABILON w centrum Orebica koło kościoła.
smaczne jadło dają w Trpanj w konobie DUBROVNIK.
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 05.07.2017 21:46

stpman napisał(a):We wrześniu 2016 było LPG na stacji przed Orebiczem, pamiętam bo tankowałem. Ceny normalne.
Dystrybutor trochę wiekowy, ale dawał radę ;)

Dziś przejeżdzaliśmy koło tej stacji. Jest LPG, cena 3,99 KUN.
Malowa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malowa » 06.07.2017 08:31

wojstar napisał(a):ta niestety nie działa.
dobre jedzonko jadłem w PANORAMA, PONAR - obie są za kościołem franciszkanskim w Orebic.
dobrze serwują też w konobie BABILON w centrum Orebica koło kościoła.
smaczne jadło dają w Trpanj w konobie DUBROVNIK.

Dzięki!
MeggiW
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MeggiW » 06.07.2017 08:51

Beata W. napisał(a):
Dawigs napisał(a):
AdamBeata napisał(a):
wojstar napisał(a):

Kurcze, byliśmy w Bośni na jednodniowych wycieczkach kilka razy i nawet nie wiem jak ta ich marka wygląda :oops:

Chyba jak większość. W ubiegłym roku byliśmy w Mostarze i Medjugorie i płaciliśmy EURO lub kunami. Marek też nie widziałam :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 317
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone