We wrześniu 2016 było LPG na stacji przed Orebiczem, pamiętam bo tankowałem. Ceny normalne.
Dystrybutor trochę wiekowy, ale dawał radę
Na przeciw Konzumu w centrum jest sklep mięsny. Jeszcze go nie odwiedziliśmy więc nie wiemy jaki ma asortyment. Świeże ryby sprzedają też przy tym Konzumie, jest tam też małe targowisko.
Nie zwróciłęm uwagi czy na stacji jest LPG. Natomiast na pewno było na stacji INA przy wyjeździe z Neum. Ale jaka cena nie pamiętam, diesel był bodajże po 1,91 ichniej waluty (czyli ok. 0,96 EUR).
AdamBeata napisał(a):wojstar napisał(a):
W Neum walutą jest marka bośniacka
W tych sklepach w Neum to zapłacisz prawie wszystkim - markami, euro, kunami .
Dawigs napisał(a):AdamBeata napisał(a):wojstar napisał(a):
Ja to swego czasu nawet złotówkami na stacji płaciłem. Przy dystrybutorze obsługujący stwierdził że można płacić kartą więc poposiłem do pełna. Przy kasie okazało się, że akurat płacenie kartą nie działa. Skończyło się na tym że zapłaciłem EURO, kunami i jeszcze kilka złotówek trzeba było doliczyć
Swoją drogą to czy ktoś z Was płacił markami bośniackimi? Ponoć ta "waluta" jest nie wymienialna?
Beata W. napisał(a):Kurcze, byliśmy w Bośni na jednodniowych wycieczkach kilka razy i nawet nie wiem jak ta ich marka wygląda
kubica napisał(a):Magda O. napisał(a):kubica napisał(a):Bardzo dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi i jeśli są jeszcze inni miłośnicy Borka którzy moga coś dodać to proszę o info.
Magda dużo mi rozjaśniłaś
wojstar napisał(a):ta niestety nie działa.
dobre jedzonko jadłem w PANORAMA, PONAR - obie są za kościołem franciszkanskim w Orebic.
dobrze serwują też w konobie BABILON w centrum Orebica koło kościoła.
smaczne jadło dają w Trpanj w konobie DUBROVNIK.
Beata W. napisał(a):Dawigs napisał(a):AdamBeata napisał(a):wojstar napisał(a):
Ja to swego czasu nawet złotówkami na stacji płaciłem. Przy dystrybutorze obsługujący stwierdził że można płacić kartą więc poposiłem do pełna. Przy kasie okazało się, że akurat płacenie kartą nie działa. Skończyło się na tym że zapłaciłem EURO, kunami i jeszcze kilka złotówek trzeba było doliczyć
Swoją drogą to czy ktoś z Was płacił markami bośniackimi? Ponoć ta "waluta" jest nie wymienialna?
Kurcze, byliśmy w Bośni na jednodniowych wycieczkach kilka razy i nawet nie wiem jak ta ich marka wygląda