stachan napisał(a):To życzymy pogody
My ruszamy do Orebica w czwartek raniutko
stachan napisał(a):flatron75 napisał(a):I jadąc tam będziemy chcieli gdzieś nocować po drodze, wstępnie myśleliśmy żeby gdzieś się zatrzymać w okolicach jezior plitwickich czy to dobry pomysł? może jechaliście tak i możecie coś polecić jakąś miejscowość, hotel, kwaterę itp.
wojstar napisał(a):stachan napisał(a):flatron75 napisał(a):I jadąc tam będziemy chcieli gdzieś nocować po drodze, wstępnie myśleliśmy żeby gdzieś się zatrzymać w okolicach jezior plitwickich czy to dobry pomysł? może jechaliście tak i możecie coś polecić jakąś miejscowość, hotel, kwaterę itp.
Ja nocuję od paru lat w hotelu Mirjiana Rastoke przed miejscowością Slunj. Jadąc z Zagrzebia z autostrady zjeżdżam w Karlovac i jadę w kierunku jezior Plitvickich. W cenie noclegu jest śniadanie - pokazać tylko trzeba klucz od pokoju.
bigredone napisał(a):
Amarilis: "Hotel oferuje zakwaterowanie w Amarilis przyjazny dla zwierząt domowych "
Obok jest rzeźnia.
Dawigs napisał(a):Bosm@n napisał(a):Jak tam w tym roku cena kulki lodów u braciszków w Orebiczu?
7 kun
maarec napisał(a):Dawigs napisał(a):Bosm@n napisał(a):Jak tam w tym roku cena kulki lodów u braciszków w Orebiczu?
7 kun
ale tak po prawdzie to średnia frajda jeść te lody. Po za obsługą fajną i trikami z latającymi gałkami, to ze smakiem słabo. Próbowaliśmy w czerwcu na raz 8 różnych smaków i może 1-2 były godne.
Zdecydowanie smaczniej było w Zadarze oraz na Cresie. Nie mniej jednak czasem warto sprawdzić nawet jak nie ma rewelacji a jest upał
stpman napisał(a):Orebic to najlepiej zaopatrzone miasto na całym półwyspie, o ile nie w promieniu 50-60km
Jest duży Konzum na wjeździe do miasta od strony Stonu, jest mały Konzum w centrum. Jest kilka piekarni, tradycyjny mięsny, targ rybny. Do tego sporo kawiarni, barów, restauracji, świetna lodziarnia "Oaza", kilka butików, sklepy z pamiątkami.
Stacja z LPG. Pytanie czego chcieć więcej? Centrum handlowego z sieciówkami?
MeggiW napisał(a):stpman napisał(a):Orebic to najlepiej zaopatrzone miasto na całym półwyspie, o ile nie w promieniu 50-60km
Jest duży Konzum na wjeździe do miasta od strony Stonu, jest mały Konzum w centrum. Jest kilka piekarni, tradycyjny mięsny, targ rybny. Do tego sporo kawiarni, barów, restauracji, świetna lodziarnia "Oaza", kilka butików, sklepy z pamiątkami.
Stacja z LPG. Pytanie czego chcieć więcej? Centrum handlowego z sieciówkami?
Dziękuję Wam za informację. Chodzi mi tyko o sklep z normalnym zaopatrzeniem, dlatego, że lubię mieć wybór np. mięsny a w ubiegłym roku w Breli tego mi właśnie brakowało. Niby sklepy były 2 czy 3, ceny z kosmosu (puszka Red Bulla mała 26KN) a wybór znikomy. Stąd moje pytanie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne