wojstar napisał(a):Bosm@n napisał(a):http://chorwacjacafe.pl/nowa-linia-promowa-split-brac-makarska-korcula-mljet-dubrovnik/
Informacja o promie
super, dzięki. takie info się przyda
Gwoli ścisłości - to nie prom a katamaran klik
wojstar napisał(a):Bosm@n napisał(a):http://chorwacjacafe.pl/nowa-linia-promowa-split-brac-makarska-korcula-mljet-dubrovnik/
Informacja o promie
super, dzięki. takie info się przyda
elka21 napisał(a):wojstar napisał(a):czerwony napisał(a):wojstar napisał(a):do Orebica jadę w tym roku po raz ósmy, zawsze coś nowego odkrywam, nigdy się nie nudzę
Czy plaże w Orebic są bardzo kamieniste?tzn czy niezbędne będą buty aby wejść do morza
To zależy gdzie, Trstenica nie wymaga obuwia, pozostałe mają kamienie. Plaże hotelowe też nie mają kamieni.
Wydaje mi się, że buty do pływania w morzu chorwackim, chronią nie tylko przed kanciastymi kamieniami, ale, i to na pierwszym miejscu przed jeżowcami .
Ja zawsze, tak na wszelki wypadek je zakładam . Nie wiem jak jest w Orebicu, bo nie byłam.
artbas napisał(a):Pytanie do osób, które z Peljasaca zwiedzały Mostar, którędy polecacie jechać ? Lądem ? Czytałam kiedyś, że po drodze również można coś ciekawego zwiedzić...
wojstar napisał(a):Dlaczego?stachan napisał(a):To twierdzenie nie jest charakterystyczne dla Orebica...wojstar napisał(a):Plaże hotelowe też nie mają kamieni.
Beata W. napisał(a):artbas napisał(a):
Pewnie czy lądem czy promem to i tak wyjdzie ponad 3 godziny w jedną stronę więc pewnie wiele więcej nie dacie rady zwiedzić. Ale jeśli chodzi o Bośnię to po drodze macie Pocitlej potem trochę z boku Blagaj, no i ewentualnie w okolicy wodospady Kravica czy Medjugorie.
gdzie taki projekt widziałeś? chyba ten most musiałby być z Hvaru . Most ma być od Komarna przed Klekiem do Brijesta na półwyspie. Tam gdzie kilka lat wcześniej już powstały przyczółki.rocker napisał(a):Wybaczcie dubel postowy
Ostatnio przeczytałem, że Chorwaci otrzymali ponad 300 baniek Euro na budowę autostrady do Dubrownika prowadzącej przez półwysep. Zdziwiłem się bardzo widząc projekt, że most ma połączyć półwysep z lądem zaraz na końcu/początku półwyspu, praktycznie przy Loviste. I dalej cały półwysep trzeba będzie zjechać po nowej trasie.
Nad czym się zastanawiam czy półwysep zachowa swój urok?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne