Bosm@n napisał(a):Nic i to jest zaleta:-) ... ale ostatni raz byłem tam w 2013 może się coś zmieniło - konzum przed Orebiczem - Ok 12 km
dzięki czuję, że w wrześniu szykuje się wypoczynek pełną gębą
asscro napisał(a):lillylive napisał(a):Witam serdecznie:) Mam pytanie do znawców Podobuce czy jest na miejscu konoba w której można cos zjeść?, będę w Podobucach za tydzień w sobotę, po długiej podróży chciałabym przez 2 dni przynajmniej do auta nie wsiadać:) a zjeść coś na kolacje dobrego:) Pozdr:)
Witam! W Podobuce nie ma konoby z menu. W zatoczce jest jeden lokal u Želiko Trojanovica tam tylko napoje i lodówka z lodami, tuż za nim jest taras z widokiem na morze, gdzie serwują jakieś jedzenie, ale trzeba iść do właścicieli i się z nimi umówić wcześniej z naszych obserwacji serwowane są tylko śniadania i kolacje głównie dla ludzi którzy przylecieli samolotem i mają nocleg z HB. Podobnie jest z lokalem nad zatoką jakieś 500m do góry organizują tylko umówione wcześniej kolacje. My korzystaliśmy tylko z tawerny u Želiko.
viltob08 napisał(a):stachan napisał(a):O tych nad klasztorem również słyszałem wiele dobregoviltob08 napisał(a):Oni już raczej się nie otworzą ....
https://www.facebook.com/konoba.munitic
Dlaczego?
Podobno jakieś tarcia narodowościowe ... takie plotki były, że oni pochodzili z Bośni, coś nie zagrało... w każdym razie chyba już od zeszłych wakacji nie działają.
Bercik91 napisał(a):Mam pytanie odnośnie jakiegoś transportu z Orebić/Korcula do Dubrownika ? Jakieś promy ? zorganizowane wycieczki ? jak to wygląda jeżeli chcielibyśmy zostawić auto pod apartamentem i ruszyć z Orebić solo, bez samochodu ?
czerwony napisał(a):wojstar napisał(a):do Orebica jadę w tym roku po raz ósmy, zawsze coś nowego odkrywam, nigdy się nie nudzę
Czy plaże w Orebic są bardzo kamieniste?tzn czy niezbędne będą buty aby wejść do morza
wojstar napisał(a):czerwony napisał(a):wojstar napisał(a):do Orebica jadę w tym roku po raz ósmy, zawsze coś nowego odkrywam, nigdy się nie nudzę
Czy plaże w Orebic są bardzo kamieniste?tzn czy niezbędne będą buty aby wejść do morza
To zależy gdzie, Trstenica nie wymaga obuwia, pozostałe mają kamienie. Plaże hotelowe też nie mają kamieni.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne