Missiakkuss napisał(a):W tym roku chciałbym wrócić na Peljesac. Ostatnim razem byliśmy w Orebicu, ale to była ładnych kilka lat temu więc myślę, że w "dzisiejszych czasach" może tam być wyjątkowo ciasno. Sprawdziłem na mapce tą wioskę, a raczej zatoczke Podobuce - WOW! Szukam dwóch apartamentów:
1) 2 osobne sypialnie: 2dorosłych + 2dorosłych i dziecko - Total 4dorosłe + 1dziecko(2latka)
2) 2 osobne sypialnie: 2dorosłych + 2dorosłych i dziecko - Total 4dorosłe + 1dziecko(4latka)
Czy kojarzycie żeby w którymś z powyższych domów były dostępne takie apartamenty?
wojstar napisał(a):Będzie ktoś z cromaniakow w Orebic od 29 lipca?
asscro napisał(a):lillylive napisał(a):Witam serdecznie:) Czy w terminie 24.06-09.07 ktoś z cromaniaków będzie wypoczywał a Podobuce? Ja w tym terminie u Mikruta może ktoś był i podpowie czy apartamenty i właściciele są ok? Pozdrawiam:)
Witam! My będziemy od niedzieli 25 czerwca na 10 dni u Sandry. W zeszłym roku znajoma Natko była u Mikruta i bardzo zadowolona. Właściciel przyjeżdżał tylko na weekendy, bardzo sympatyczny. Pozdrawiam! Może Natko napisze coś więcej
monia1907 napisał(a):wojstar napisał(a):Będzie ktoś z cromaniakow w Orebic od 29 lipca?
My będziemy od 29 lipca Ale w Zuljanie
14 dni laby
Jeśli chodzi o wycieczki do Kotoru lub Dubrownika to 2 lata temu zaliczyliśmy obydwa miejsca w 1 dzień, jechaliśmy z Baska Voda
wojstar napisał(a):Pierwsze pytanie: w tym roku też chcę pojechać nad zatokę Kotor i pojechać do Budwy - około 4 godziny jazdy.
Drugie pytanie: z Orebic do Dubrovnik jest 2 godziny jazdy. Z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej wyjechać o godzinie 6:00. Wtedy jest sie o 8:00 w Dubrovnik - jest mniej ludzi, można bez problemu obejść całe stare miasto po murach - cena w zeszłym roku 170 kun na osobę, a potem zwiedzić miasto wewnątrz (mniej doskwiera upał).
Z Orebic nie płynie żaden statek do Dubrovnik.
W zeszłym roku pływał katamaran z Korculi. Rano około 9:00 wypływał, a powrót był około 18:00.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne